20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У США підтвердили, що призупинили військову допомогу Ізраїлю виробництва Boeing - ЗМІ
У США підтвердили, що призупинили військову допомогу Ізраїлю виробництва Boeing - ЗМІ

У США підтвердили, що призупинили військову допомогу Ізраїлю виробництва Boeing - ЗМІ

Адміністрація Байдена прийняла рішення призупинити поставки озброєнь виробництва Boeing в Ізраїль, який зараз веде операцію в місті Рафах, що на півдні сектору Гази.

Про це повідомляє в середу Reuters із посиланням на представників адміністрації США, передає Укрінформ.

«Адміністрація президента Джо Байдена призупинила постачання зброї до Ізраїлю ще минулого тижня, очевидно, у відповідь на очікуваний наступ на Рафах», - зауважує видання.

Білий дім і Пентагон відмовилися від коментарів.

Чиновник на умовах анонімності сказав, що Вашингтон ретельно переглянув поставки зброї, яка могла бути використана в Рафаху, і в результаті призупинив надходження 1,8 тисяч бомб вагою понад 900 кг, а також 1,7 тисяч бомб, що важать близько 230 кг, зазначається в повідомленні.

Видання також уточнює, що поставки відкладені щонайменше на два тижні. Вони стосуються боєприпасів Joint Direct Attack Munitions виробництва компанії Boeing, які перетворюють звичайні авіабомби на високоточні. Крім того, йдеться про бомби малого діаметра.

Це стало першою затримкою відтоді, як адміністрація Байдена запропонувала свою «залізну» підтримку Ізраїлю після нападу ХАМАС 7 жовтня. Вашингтон є найближчим союзником Ізраїлю та основним постачальником зброї, підкреслює видання.

Тим часом, у Каїрі продовжуються переговори за участі делегацій ХАМАС, Ізраїлю, США, Єгипту та Катару. Очікується, що зустрічі продовжуватимуться в середу.

Напередодні Ізраїль заявив, що пропозиція, схвалена ХАМАСом, є неприйнятною, оскільки умови були змінені. Водночас, у Білому домі зауважили, що новий текст, представлений ХАМАСом, свідчить про те, що прогалини, які залишилися, можна усунути.

Як повідомляв Укрінформ, раніше американське видання Axios писало із посиланням на ізраїльські джерела, що США могли призупинити поставки зброї в Ізраїль. Однак тоді ЦАХАЛ ще не починав операції в Рафаху.

Фото: Jalaa Marey

Теги по теме
США Оружие Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом