20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Учаснику Євробачення 2024 від Ірландії Bambie Thug довелося змінити костюм через "порушення правил"
Учаснику Євробачення 2024 від Ірландії Bambie Thug довелося змінити костюм через "порушення правил"

Учаснику Євробачення 2024 від Ірландії Bambie Thug довелося змінити костюм через "порушення правил"

Представнику Ірландії на Євробаченні 2024 небінарному Bambie Thug, які виступали у першому півфіналі у вівторок, 7 травня, довелося змінити свій образ після генеральної репетиції через послання палестинцям. Вони предстали на сцені у костюмі відьми: темне вбрання з корсетом та пишною спідницею.

Як пише Metro, Bambie Thug були змушені змінити надпис на тілі, який зашифрували за допомогою огамського скрипту – ранньосередньовічного алфавіту. Його використовували у ранній ірландській мові, а пізніше – у староірландській. Її огамське письмо перекладалося як "припинення вогню", що є прямою відсилкою до війни між Ізраїлем і ХАМАСом.

"Написи, помічені на тілі Bambie Thug під час генеральних репетицій, суперечать правилам конкурсу, спрямованим на захист неполітичного характеру події. Після обговорень з ірландською делегацією вони погодилися змінити текст для прямого ефіру", – зазначили у Європейській мовній спілці.

Варто зазначити, що раніше Bambie Thug вже висловлювалася щодо необхідності бойкотувати Ізраїль що у політичному дискурсі, що на "Євробаченні". На думку зірки, палестинсько-ізраїльський конфлікт можна порівняти з війною в Україні.

"Коли відбувалися події з Україною, Росії не дозволили в'їхати, тому я не думаю, що для одних має бути одне правило, а для інших – інше", – сказала співачка, порівнявши таким чином Палестину з Україною.

Відомо також і про орієнтацію зірки. Bambie Thug використовують займенники "вони" (they/them), ставши першим небінарним виконавцем, який представляв Ірландію на пісенному конкурсі. У листопаді минулого року вони зізналися, що усвідомлення своєї небінарності дозволило їм "бути більш вільними як особистість і, отже, більш вільними в музиці". Про інших артистів ЛГБТ+ спільноти на Євробаченні 2024 читайте за посиланням.

Особливою була і пісня представників Австралії – дуету Electric Fields, який виконав One Milkali (One Blood). Її особливістю є суміш двох мов – загальнонаціональної англійської та мови місцевих аборигенів. І хоч вокалістка Заакарая Філдінг та клавішник Майкл Росс не потрапили до гранд-фіналу пісенного конкурсу, вони безперечно отримали місце у серцях глядачів.

Варто зазначити, що OBOZ.UA вестиме текстову онлайн трансляцію другого півфіналу Євробачення 2024. З хронікою першого півфіналу можна ознайомитися за посиланням.

Раніше OBOZ.UA писав, що у першому півфіналі свої номери продемонстрували двоє учасників "Великої п'ятірки" та країна-господар. За старими правилами, глядачі мали б можливість переглянути виступи лише частково у записі, а наживо учасники б виконали свої треки лише у фіналі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом