19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна наздогнала РФ у виробництві далекобійних дронів-камікадзе, – Сметанін
Україна наздогнала РФ у виробництві далекобійних дронів-камікадзе, – Сметанін

Україна наздогнала РФ у виробництві далекобійних дронів-камікадзе, – Сметанін

Гендиректор "Укроборонпрому" підтвердив заяву міністра Олександра Камишіна, який казав: "Те, що на Росії вибухає — то все наше".

У 2024 році Україна змогла наздогнати Росію у кількості виробництва дронів-камікадзе, які схожі на "Шахеди". Про це в інтервʼю для АрміяInform заявив гендиректор АТ "Українська оборонна промисловість" (Укроборонпром) Герман Сметанін.

Приватні компанії не здатні виробляти потрібну кількість дронів для Сил оборони, тому підписуються контракти на ліцензійне виробництво на потужностях "Укроборонпрому". Завдяки цьому вдалося наростити виробництво дронів-камікадзе, схожих на "Шахед-131" та "Шахед-136".

"У 2024 році Україна наздогнала Росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників. "Те, що на Росії вибухає, — то все наше", — саме так сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. І це факт", — розповів Сметанін.

Важливо Останній аргумент проти FPV. Чи можуть дробовики збивати ворожі дрони

Також він додав, що кооперація з приватними виробниками триває, а для розробки нових видів озброєнь залучено велику кількість приватних розробників та науковців. Гендиректор "Укроборонпрому" стверджує, що є інноваційні розробки, що відповідають завтрашньому дню.

Відомий арсенал далекобійних дронів-камікадзе
Фото: Twitter H I Sutton

Існує потреба в нарощуванні темпів виробництва для українських захисників, саме тому акціонерне товариство іде на кооперацію з бізнесами.

Нагадаємо, в Україністворили нову антидронову систему "Межа", яка зможе протидіяти безпілотникам та FPV-дронам.

Фокус розбирався, як у російські дрони потрапляють українські деталі.

Теги по теме
Укроборонпром
Источник материала
Поделиться сюжетом