Україна наздогнала Росію у виробництві дронів-камікадзе
Україна наздогнала Росію у виробництві дронів-камікадзе

Україна наздогнала Росію у виробництві дронів-камікадзе

Україна наздогнала країну-агресорку щодо кількості виробництва безпілотників, схожих на «шахеди». Про це в інтерв’ю Арміяinform заявив генеральний директор «Укроборонпрому» Герман Сметанін.  

«У нас уже підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва. Так, зокрема, йдеться про виробництво дронів – приватні підприємства не можуть забезпечити потрібну кількість, тому ми підписуємо ліцензійну угоду і до виробництва залучаються наші підприємства», – розповів він.

Сметанін наголосив, що у 2024 році Україна наздогнала Росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників.

«Те, що на Росії вибухає, – то все наше», – наводить видання слова міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

Гендиректор «Укроборонпрому» додав, що для розробки нових видів озброєнь залучено велику кількість приватних підприємств-розробників, науковців. «Є розробки більш інноваційні, є такі, що відповідають завтрашньому дню», – підкреслив Сметанін і додав, що існує потреба у терміновому нарощуванні виробництва.

Источник материала
loader
loader