20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна вшановує минуле та стоїть на захисті майбутнього
Україна вшановує минуле та стоїть на захисті майбутнього

Україна вшановує минуле та стоїть на захисті майбутнього

Сьогодні ми у молитвах поминаємо полеглих в II світовій війні. А на державному рівні вперше разом з європейською спільнотою відзначаємо День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Відзначаємо – з вірою і надією на перемогу у нинішній жорстокій і кровопролитній війні, яку веде проти нас Росія.

Для українського народу ця травнева дата вже третій рік поспіль припадає на сучасну повномасштабну війну, яку розпочав тоталітарний кремлівський режим. Тоді, у середині XX століття, кровопролитну світову війну спричинили теж тоталітарні режими.

Але висновків людство не зробило. Монстра не подолано. Він і надалі зростав у своїй безкарності, самозвеличенні, брехні, упередженості та зверхності над іншими народами. І нині цей монстр брутально розв’язує чергові війни у мирних країнах і вбиває далі – бо він «может павтаріть».

Сьогодні ми, молячись за спокій душ і вшановуючи пам’ять кожного, хто під час Другої світової війни боровся з нацизмом, будемо молитовно вшановувати також тих, хто став жертвою новітнього нацизму – «русского міра». Бо сучасна Росія з її згубною ідеологією по суті є фашистською агресивною державою, яка має сліпий культ свого лідера-тирана, свої міфи про імперську велич, нетерпимість і ненависть до інших народів.

Нині Україна – об'єкт цієї нацистської війни з боку Росії. Але наш ворог є настільки підлим і цинічним, що називає «нацистами» своїх жертв, тих, хто протистоїть його плану знищення України, тих, хто не визнає себе «велікім русскім народом», тих, хто чинить опір.

Але важлива суть. Історія не раз засвідчувала: правда обов’язково переможе. Наш Бог – Бог правди, справедливості та правосуддя.

І ми віримо, що Господь допоможе нашому народу перемогти новітній російський нацизм: як колись перемогли Гітлера, так обов’язково переможемо і Путіна!

Источник материала
Поделиться сюжетом