20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Японії знайшли аніме, зняте майже 100 років тому: як воно виглядає
В Японії знайшли аніме, зняте майже 100 років тому: як воно виглядає

В Японії знайшли аніме, зняте майже 100 років тому: як воно виглядає

Відомо, що ролик замовив виробника товарів повсякденного попиту, зокрема зубних щіток. Зараз цей виробник відомий як Lion.

За словами місцевих експертів, аніме цієї епохи зберіглося дуже мало, отже це цінна зачіпка для вивчення японської анімації того часу.

Що відомо про ролик

Ролик триває приблизно 8,5 хвилин і розповідає про способи підтримки здоров'я дитячих зубів. В аніме показують, як діти їдять ножем і виделкою, чистять зуби тощо.

Я вражена тим, наскільки ретельно промальований фон і кімоно. У 1920-ті роки це стало одним із перших освітніх японських аніме. Можна сказати, творець був ледь не першим у використанні анімації для передачі повчального вмісту в легкій для розуміння формі,
– зазначила знавчиня історії японської анімації, доцентка Університету Досіся Акіко Сано.

Аніме, зняте майже 100 років тому: як воно виглядає / Фото NHK

Що таке аніме

Аніме – описує специфічний стиль анімації, який зародився в Японії і відрізняється характерною естетикою та сюжетами. У цьому форматі можуть бути представлені різні жанри, як-от пригоди, фентезі, романтика або наукова фантастика. Його особливості включають яскраві кольори, складні персонажі з виразними емоціями та захопливі візуальні ефекти.

Сьогодні аніме здобуло величезну популярність у всьому світі завдяки багатству сюжетів і стилів, що дозволяє охопити різні інтереси та вікові категорії глядачів. Воно часто створюється на основі манги (японських коміксів) і поєднує унікальні художні прийоми з елементами японської культури, що робить його популярним серед глядачів, які шукають нові враження та незвичайні історії.

Теги по теме
Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом