20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Велика Британія та союзники викрили російського лідера кіберзлочинної групи LockBit
Велика Британія та союзники викрили російського лідера кіберзлочинної групи LockBit

Велика Британія та союзники викрили російського лідера кіберзлочинної групи LockBit

 Британія, США та Австралія ввели санкції та викрили високопоставленого російського лідера сумнозвісної кіберзлочинної групи LockBit, повідомив британський уряд.
Дмитро Хорошев зіткнеться з заморожуванням активів і забороною на поїздки, оскільки його ідентифікують як одного з лідерів LockBit, групи програм-вимагачів, яка цифровим способом виманила понад 1 мільярд доларів у жертв по всьому світу.
«Ці санкції є надзвичайно значущими та показують, що для таких кіберзлочинців, як Дмитро Хорошев, які сіють хаос по всьому світу, немає місця для сховку. Він був упевнений, що зможе залишитися анонімним, але помилявся», — Грем Біггар, генеральний директор Britain's National Управління боротьби зі злочинністю, йдеться в повідомленні.
LockBit вперше було зламано NCA, Міністерством юстиції США, ФБР і Європолом у лютому під час безпрецедентної кампанії , під час якої поліція викрала дарквеб-сайт банди та використовувала для витоку внутрішньої інформації про групу та людей, які за нею стоять.
«Застосовуючи санкції до одного з лідерів LockBit, ми вживаємо прямих заходів проти тих, хто продовжує загрожувати глобальній безпеці, одночасно викриваючи зловмисну ​​кіберзлочинну діяльність, що походить з Росії», — заявила міністр із питань санкцій Британії Анн-Марі Тревельян.
Програми-вимагачі – це зловмисне програмне забезпечення, яке шифрує дані; Lockbit і його філії заробляють гроші, примушуючи своїх цілей платити викуп за розшифровку або розблокування даних за допомогою цифрового ключа. Інструменти цифрового здирництва банди використовувалися проти деяких найбільших організацій світу .

ЗЛОЧИННІ ГРУПИ

Його філії — злочинні групи однодумців, яких Lockbit залучає для здійснення атак за допомогою цих інструментів. Ці філії здійснюють атаки та надають Lockbit частину викупу, який зазвичай вимагають у формі криптовалюти, що ускладнює його відстеження.
У лютому США оголосили, що висунули звинувачення двом російським громадянам у розгортанні програм-вимагачів Lockbit проти компаній і груп по всьому світу. Обидва чоловіки також потрапили під санкції Міністерства фінансів США.
До того, як його вилучили правоохоронні органи, веб-сайт Lockbit демонстрував постійно зростаючу галерею організацій-жертв, яка оновлювалася майже щодня. Біля їхніх імен були цифрові годинники, які показували кількість днів, що залишилися до кінцевого терміну, наданого кожній організації для виплати викупу.
У вівторок міжнародні поліцейські агентства знову звернули цю платформу проти самої банди, щоб викрити Хорошева, і опублікували розшук, обіцяючи винагороду в 10 мільйонів доларів за інформацію, яка призведе до арешту Хорошева.
Згідно з обвинувальним актом США за 26 пунктами, розкритим у вівторок, Хорошев отримав щонайменше 100 мільйонів доларів у вигляді платежів у біткойнах від діяльності LockBit. Reuters не вдалося знайти контактну інформацію Хорошева чи його адвоката.
Источник материала
Поделиться сюжетом