19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Віддав життя за Україну: на Черкащині попрощалися з захисником, який загинув на Запоріжжі. Фото
Віддав життя за Україну: на Черкащині попрощалися з захисником, який загинув на Запоріжжі. Фото

Віддав життя за Україну: на Черкащині попрощалися з захисником, який загинув на Запоріжжі. Фото

На Черкащині 8 травня провели в останню путь загиблого на фронті старшого солдата Павленко Сергія Ігоровича. Життя воїна обірвалося 30 квітня 2024 року в Запорізькій області.

Трагічну звістку про загибель воїна повідомив перший заступник міського голови Черкас Сергій Тищенко. Загиблому захисникові було 33 роки.

Сергій народився 1 грудня 1991 року в селі Байбузи Черкаської області. В 1998 році він розпочав навчання у першому класі Черкаської школи №8. У 2006 році перейшов до школи у своєму рідному селищі і навчався там до 2009 року. У 2010 році був призваний на строкову військову службу.

З 2011 по 2013 рік Сергій навчався у ПТУ №6 за спеціальністю кухар. Протягом цього часу він працював кухарем у нічному клубі "Міленіум". А за період з 2017 до 2022 року він працював підсобним робітником у ПСП "Ньютон".

У 2023 році його призвали на військову службу, де він виконував обов'язки стрільця-санітара у механізованому відділенні, що входило до механізованого взводу механізованої роти військової частини. Сергій загинув 30 квітня 2024 року в розташуванні підрозділу в Запорізькій області.

Раніше повідомлялося, що у боях за Україну загинув десантник із Тернопільщини Іван Ружило. Чоловік прийняв свій останній бій 4 травня під населеним пунктом Терни Донецької області. У березні захисникові виповнився 41 рік.

Як повідомляв OBOZ.UA, загинув захисник "Азовсталі" 21-річний Назарій "Грінка" Гринцевич із Вінниці. Його називали наймолодшим оборонцем Маріуполя. Разом зі старшими побратимами він у травні 2022 року опинився в полоні, звідки восени того ж року двічі пораненого воїна вдалося визволити.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом