19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ВПС США планують використовувати eVTOL Helix для широкого кола завдань
ВПС США планують використовувати eVTOL Helix для широкого кола завдань

ВПС США планують використовувати eVTOL Helix для широкого кола завдань

Pivotal Helix – це одномісний eVTOL (електричний вертикальний зліт і посадка) PAV (персональний літальний апарат) з дальністю польоту понад 35 км і крейсерською швидкістю 102 км/год.

eVTOL Pivotal Helix обігнав усіх конкурентів на ринку як перший у світі комерційний літальний апарат, оскільки розпочинаються поставки його масштабних серійних одиниць замовникам.

Перші масові поставки клієнтам відбудуться вже 2024 року, хоча найперший комерційний продаж Helix стався в жовтні 2023 року, а перші чотири з восьми літаків Helix і два авіасимулятори були замовлені для оцінки Дослідницькою лабораторією ВПС США.

Наразі ВПС США оцінює потенціал Helix для широкого кола завдань, включно зі спостереженням, операціями спецпризначенців, дистанційним постачанням, реагуванням на стихійні лиха і надзвичайні ситуації.

Це один із небагатьох проєктів eVTOL, які наразі проходять випробування, і Helix розглядають, зокрема, як платформу для місій із дистанційним управлінням.

Компанія Pivotal опублікувала дорожню карту подальшого розроблення продукту, яка охоплює більшу двомісну версію Helix з 12 гвинтами (замість 8-ми гвинтів серійної Helix) та автономну вантажну версію, здатну перевозити понад 200 вантажу або людей.

Bell-Boeing V-22 Osprey – єдиний конвертоплан з пілотованим екіпажем, який на сьогоднішній день запущений у виробництво, але він коштує близько 92,6 мільйона доларів за штуку, при цьому експлуатаційні витрати є величезними.

Helix має набагато нижчу ціну та експлуатаційні витрати порівняно з традиційними гелікоптерами, а за ціною в 190 000 доларів за штуку майбутнє Pivotal виглядає справді багатообіцяючим.

Источник материала
Поделиться сюжетом