19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За добу на фронті відбулось 84 боя, на Харківщині попереджено проникнення російської ДРГ
За добу на фронті відбулось 84 боя, на Харківщині попереджено проникнення російської ДРГ

За добу на фронті відбулось 84 боя, на Харківщині попереджено проникнення російської ДРГ

Розпочалася 805 доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби відбулося 84 боя. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, ворог завдав 1 ракетного та 47 авіаційних ударів, здійснивши 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Силами оборони недопущено проникнення ДРГ противника в районі населеного пункту Пальна Харківської області.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 16 атак в районах Синьківки, Піщаного, Берестова Харківської області; Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки в районах Невська Луганської області та Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 17 атак в районах Верхньокам’янська, Виїмки, Спірного, Роздолівки, Іванівська, Нового та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 27 атак в районах Олександрополя, Новоолександрівки, Прогресу, Євгенівки, Новоселівки Першої, Уманська, Нетайлово Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Костянтинівки, Водяного та Урожайного Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 3 безуспішні атаки на позиції наших військ.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по самохідному міномету 2С4 “Тюльпан”, пункту управління, 1 складу ПММ та 5 районах зосередження особового складу противника.

  • Раніше вступили в дію норми, які регулюють визначення придатності і непридатності до армійської служби. Це оновлене “Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України” відповідно до наказу міністра оборони N 402. Документ набув чинності 4 травня, і віднині ВЛК більше не надаватимуть після обстеження статусу “обмежено придатний”. Що прийшло на заміну - у запитаннях і відповідях сайту Коротко про.
  • Також ми писали про те, як психологічно себе підготувати до армії? Що слід розуміти про ЗСУ, перш ніж в них опинитись? 

 

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом