20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Загоює рани та допомагає з серцем: корисні властивості меду, про які ви не знали
Загоює рани та допомагає з серцем: корисні властивості меду, про які ви не знали

Загоює рани та допомагає з серцем: корисні властивості меду, про які ви не знали

Мед широко популярний як здорова заміна цукру і натуральний підсолоджувач. Його споживання також корисне для організму людини.

А крім вживання у їжу мед також використовують зокрема як маску для обличчя. OBOZ.UA знайомить вас з важливими перевагами, які ви можете отримати від меду.

Імунітет

Не секрет, що мед має лікувальні властивості і є джерелом покращення імунітету. Його широко застосовують для лікування болю в горлі. Дослідження довели, що вживання лише двох чайних ложок меду може допомогти вам позбутися постійного кашлю. Мед також може допомогти боротися з інфекціями, викликаними вірусами, бактеріями та грибками, адже він багатий на антиоксиданти, які є ефективними проти бактерій.

Здоров'я серця

Для ефективного запобігання хворобам серця також варто споживати мед. Він знижує ризики серцевих захворювань, адже багатий на антиоксидантні сполуки, особливо феноли. Вони зокрема збільшують приплив крові до серця, а також допомагають артеріям розширюватися. Також сполуки, які містяться у меді, можуть знизити ризик інфарктів та інсультів, оскільки допомагають запобігти утворенню тромбів.

Енергія

Якщо ви шукаєте здорову альтернативу різноманітним енергетикам, зверніть увагу на мед, який виступає у якості природного підсилювача енергії. Цьому сприяє швидке засвоєння організмом глюкози, яка дає швидкий заряд енергії. Крім того, трохи повільніше засвоюється фруктоза, яка забезпечує стійку енергію впродовж дня. Також мед радять спортсменам для поліпшення результатів, адже він запобігає втомі під час тренувань.

Загоєння

Ще одна неймовірна користь від меду – сприяння загоювання ран і опіків. Мед відомий антибактеріальними та протизапальними властивостями. Також за даними практичних досліджень, у лікуванні післяопераційних інфекцій також допомагає мед. А для лікування діабетичних виразок пацієнтів допомагає місцеве застосування меду.

Догляд за шкірою

І нарешті ще одна важлива користь меду – догляд і покращення стану шкіри. Мед є ефективним засобом, який допомагає подолати наслідки пошкоджень, спричинених надмірним перебуванням на сонці. Також він сприяє покращенню загального кольору обличчя та здоров’я шкіри. Водночас мед може сприяти сповільненню процесів старіння завдяки своїм антиоксидантам.

Раніше OBOZ.UA розповів як краще змішувати гарячий чай з медом.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом