20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Залізний капут" російського оборонпрому: ЗС РФ випустили на поле бою "танк-сарай"
"Залізний капут" російського оборонпрому: ЗС РФ випустили на поле бою "танк-сарай"

"Залізний капут" російського оборонпрому: ЗС РФ випустили на поле бою "танк-сарай"

Сараєвидні танки почали з'являтися у морпіхів 40-ї бригади ЗС РФ. На базі Т-80БВ окупанти встановили захисний дах, систему РЕБ та мінний трал.

Російські військові "дизайнери" не полишають спроб захистити броньовану техніку ЗС РФ від нальотів FPV-дронів Сил оборони України. На додачу до "танків-черепах", "танків-мангалів", "танків-ізб" для протистояння українським дронам окупанти створили "танк-сарай". Новітньою танковою "розробкою" поділився російський телеграм-канал "Военный осведомитель", який висвітлює воєнні дії в Україні та світі.

"Сараєвидні танки почали з'являтися і у морпіхів 40-ї бригади. Так, один із перших "залізних капутів" на базі Т-80БВ обзавівся захисним дахом, системою РЕБ та мінним тралом", — із захопленням розповідають адміни телеграм-каналу.

Розрекламований "танк-сарай" росіяни називають "Залізний капут", і він дійсно нагадує сарай. Броню танка обшили листами з металу з-під якого тирчить лише дуло, а башню танка захистили настільки, що вона не розвертається в різні боки, тож "капут" може робити постріли лише поперед себе.

Підписники телеграм-каналу в коментарях до російського ноу-хау поставилися двояко:

  • Я в шоці.
  • Прийшла нова епоха — епоха бойових сараїв.
  • Треба в студії Скабєєвої повісити, щоб дивилися ті, хто кричав, що Київ за 3 дні візьме.

Нагадаємо, що ЗС РФ почали частіше використовувати танки з навареним дахом. Їх називають "танками-мангалами". У ЗСУ вважають, що це танк на одну поїздку, але він цілком може виконати своє завдання.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ знищили "танк-черепаху" окупантів, який прорвався в Красногорівку. Танк використали для штурму міста.

Також ЗС РФ на фронті почали використовувати "бойові ізби"— танки обкладені колодами дерев. У мережі перейменували розхвалену ворожу "Косандру" на "Избушку на курьих ножках".

Источник материала
Поделиться сюжетом