20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Турецький безпілотник AKINCI випробував електрооптичну систему
Турецький безпілотник AKINCI випробував електрооптичну систему

Турецький безпілотник AKINCI випробував електрооптичну систему

Ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar AKINCI успішно пройшов випробування стрільби по рухомих і нерухомих цілях на морі з новою електрооптичною системою.

Про це повідомляє компанія Baykar у мережі Х.

“Стрільба по нерухомій та рухомій морській мішені з Aselflir-500 (електрооптична система - ред.) успішно завершена”, - повідомили в компанії.

Зазначається, що при стрільбах використовувалися ракети турецької розробки та виробництва MAM-L та MAM-T.

За інформацією TRT Haber, Bayraktar AKINCI уразив нерухому ціль на морі ракетою MAM-T з висоти 30 тисяч футів (9,144 км) на першому етапі тесту. На другому етапі випробувань він з тієї ж висоти успішно знищив ракетою MAM-L морський безпілотник Albatros, який рухався у морі.

Aselflir-500 — це високоефективна електрооптична система розвідки, спостереження та наведення, розроблена турецькою компанією ASELSAN для літальних платформ із нерухомим та рухомим (гвинтокрилим) крилом.

Система Aselflir-500 включає інфрачервону камеру високої роздільної здатності 3-5 мікрометрів, камеру денного бачення високої роздільної здатності, SWIR-камеру (камера короткохвильового інфрачервоного випромінювання) високої роздільної здатності, лазерний блок маркування цілі, лазерний блок вимірювання дальності, лазерне відстеження точки та лазерне наведення.

Источник материала
Поделиться сюжетом