20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Білорусь все більше працює на Росію: населення почало обурюватися
Білорусь все більше працює на Росію: населення почало обурюватися

Білорусь все більше працює на Росію: населення почало обурюватися

Обурення населення Білорусі, пов'язане з пріоритизацією влади щодо розподілу державного бюджету на користь Росії, накачуванням її технікою та боєприпасами, розвитком співробітництва у різних сферах, наростає з кожним днем. Білоруси починають розуміти, що влада віддає перевагу іншій країні більше, ніж своїй - забезпечує постачання товарів, дозволяє виключно російським літакам здійснювати більшість перельотів, передає дані про населення спецслужб Росії. Тим часом, спрямовуючи фокус на налагодження зовнішньої співпраці, ситуація всередині країни лише погіршується.

За даними білоруської прокуратури, за рік у корупції було викрито 1000 громадян країни, при цьому у відсотковому співвідношенні цифра виявлених кримінальних порушень зросла на 16% порівняно з 2022 роком. Російська прокуратура звичайно виставила цей факт як гідну роботу добре підготовленого персоналу правоохоронних органів, наголошуючи на тому, що в міру підготовки особового складу буде виявлено більшу кількість корупціонерів. Влада не розглядає варіант вирішувати проблему з корупцією, але заохочує поліцію розкривати дедалі більше корупційних схем. Або зовсім не цікавиться цим питанням, адже повністю фокусується на посиленні залежності від Російської Федерації.

Можна було б звабити думку, що чиновники справедливо були покарані за порушення законодавства, але варто зауважити, що практично у всіх справах, пов'язаних з корупцією, були звинувачені люди з аграрної сфери, медицини чи сільського господарства, а не представники влади. Порушення закону депутатами та прихильниками режиму ретельно замовчувалися та ігнорувалися Лукашенко та його компанією, оскільки збагачували і їх у тому числі. Антикорупційні органи займалися діяльністю, спрямованою на боротьбу з опозицією та заплющували очі на схеми влади.

Прихильники режиму всіляко намагаються замовчати про внутрішні проблеми країни, державні ЗМІ замилюють очі читачів усередині держави та закордоном, вливаючи у вуха споживачів інформацію про те, що в Білорусі все добре, але здається, що спроби влади розпорошуватися на покращення кооперації з Росією не дозволяють вирішувати насущні Проблеми країни. Як тоді населенню жити і довіряти уряду, якщо на першому місці чиновників є добробут у сусідів, а не вдома. Сумно і те, що риторика представників прес-служб різних державних інстанцій спрямована на випинання своїх досягнень у пошуку та покаранні "закононеслухняних", щоправда фокус вищевикладених спрямований виключно на простих смертних.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням...
Источник материала
Поделиться сюжетом