20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Чиновникам байдуже": бійці з ампутаціями змушені самі шукати кошти на протези, — волонтер
"Чиновникам байдуже": бійці з ампутаціями змушені самі шукати кошти на протези, — волонтер

"Чиновникам байдуже": бійці з ампутаціями змушені самі шукати кошти на протези, — волонтер

За словами Оксани Корчинської, Міністерство соціальної політики України не допомагає, а лише ускладнює процес відновлення та реабілітації українських захисників.

Українські військовослужбовці, які повернулись з фронту з ампутаціями кінцівок, повинні самостійно шукати додаткові 150-300 тисяч гривень, щоб придбати собі якісні протези. Про це заявила волонтерка та колишня народна депутатка Оксана Корчинська.

"В Україні за останні два роки поки погано функціонує система протезування. Володимиру (воїну ЗСУ, ред.) не спромоглися за 9 місяців після поранення поставити навіть первинні механічні протези, багато часу у захисників йде на оформлення документів та черги до виробників", — зазначила Корчинська.

Вона пояснила, що Міністерство соціальної політики України не допомагає, а лише ускладнює процес відновлення та реабілітації українських захисників.

"Більшість воїнів й ветеранів з високими ампутаціями змушені додатково шукати від 150-300 тис. гривень на якісні протези. Якщо поранені первинно запротезовані рік тому, Міністерство позбавляє їх права отримати функціональний сучасний протез з легкими електронними суглобами, бо вирішили що нехай наші герої три роки використовують важкі механічні, наче так вони економлять державні гроші", — зазначила Корчинська.

Крім того, за словами волонтерки, Міністерство соцполітики ускладнило процес оформлення документів, особливо у тих випадках, коли пораненим потрібен новий культиприймач, адже ампутовані кінцівки змінюють розмір.

"Але чиновникам однаково, це страшно й ганебно! Звертаємося за допомогою до всіх свідомих народних депутатів України, Кабінету Міністрів та Президента України, терміново змінити всі злочинні накази Міністерства соціальної політики", — наголосила Корчинська.

Нагадаємо, у березні 2024 року українська порноакторка Джозефіна Джексон влаштувала благодійну фотосесію для календаря з хлопцями, які втратили кінцівки.

9 травня розвідник 95-ї окремої десантно-штурмової бригади на позивний "Пітбуль" розповів, як Україна відгодувала полоненого росіянина.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом