20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому РФ обрала нову тактику обстрілів
Чому РФ обрала нову тактику обстрілів

Чому РФ обрала нову тактику обстрілів

Одним із рішень проблеми можуть стати системні та результативні удари по місцях базування носіїв КАБів.

Застосування КАБів за перший тиждень травня...

За перший тиждень травня авіація РОВ застосувала близько 900 КАБів з піковим добовим показником з 3 на 4 травня - 134 КАБи.

Загалом середній показник застосування КАБ зберігається на рівні 120 на добу.

Найінтенсивнішою локацією застосування КАБ залишається Донецька область, особливо райони сіл і н.п. Новоолександрівка, Калинове і Тарасівка. За добу тут фіксується останніми днями до півсотні застосувань КАБ.

Так само, регулярні удари наносяться по Харківській області, хоча і з меншою інтенсивністю, ніж у Донецькій. Здебільшого об'єктами ударів є сам Харків, Піщане, Верхня Писарівка, Стара Салтівка тощо.

Резюмуючи, нічого нового не скажу. Усе зводиться до питання насичення лінії зіткнень засобами ППО, здатних перехоплювати носії КАБів, насамперед - Су-34.

Станом на початок травня кардинальних змін у цій проблематиці не фіксується.

Ще одним із рішень проблеми можуть стати системні та результативні удари по місцях базування носіїв КАБів - Су-34, або складах із самими авіаційними бомбами і навіть УМПК. Але системності такої діяльності так само поки що не фіксується. Сподіваюся, що з урахуванням гостроти питання, ключовим у цій констатації є саме слово "поки що".

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом