20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дослідження показало, як змінилося ставлення українців до Дня перемоги
Дослідження показало, як змінилося ставлення українців до Дня перемоги

Дослідження показало, як змінилося ставлення українців до Дня перемоги

Соціологи показали, як змінилося ставлення українців до Дня перемоги, який раніше відзначався 9 травня. Спостерігаються суттєві зміни.

Як передає "Хвиля", про це свідчать дані опитування КМІС.

Так, зараз День перемоги є одним із двох найменш популярних свят. Це при тому, що, за словами соціологів, у 2010 році він був одним із найважливіших. Принаймні так рахували 58% населення.

Проте вже до 2021 року його популярність впала вдвічі і вже лише 30% вважали найважливішим святом. А в 2024 році взагалі залишилося лише 11% шанувальників цього свята. Найменше їх лише у Дня праці 1 травня (4%).

День пам'яті та перемоги над нацизмом

Виходячи з даних опитування, більшість населення України відзначає Різдво Христове та Великдень як найбільш популярні свята, з відсотком у 70% та 68% відповідно.

Друге місце посідає День Незалежності України 64% та День захисників та захисниць України (58%).

Новий рік виявився лише на п'ятому місці з відсотком 47%. Зазначимо, що всі роки він урочисто ділив перше місце з Різдвом Христовим та Великоднем.

У свою чергу День Конституції, Міжнародний жіночий день та Трійця мають відповідно 28%, 21%, 17%.

Отже, найменш популярні свята цього року – День перемоги та День праці (1 травня). Лише 11% та 4% українців святкують ці дати як улюблені чи важливі.

Нагадаємо, Росія завдала масованого ракетного удару по Україні у День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Источник материала
Поделиться сюжетом