20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дрони атакували нафтопереробний завод у Росії
Дрони атакували нафтопереробний завод у Росії

Дрони атакували нафтопереробний завод у Росії

В Росії стався новий інцидент з атакою безпілотників на один із нафтопереробних заводів, розташований в Башкірії. Згідно з повідомленням від Baza, нафтопереробне підприємство “Салаватнафтооргсинтез” у Башкірії було атаковане безпілотниками. За даними Telegram-каналу, на території заводу спалахнула пожежа. Попередньо ніхто не постраждав, проте одна з установок на підприємстві отримала пошкодження.

Незважаючи на інцидент, за інформацією від місцевої влади, яку передає Telegram-канал Astra, підприємство продовжує працювати в звичайному режимі. Варто відзначити, що завод належить “Газпрому”.

Атаки на нафтопереробні заводи в Росії стають все більш частими. Наприкінці квітня повідомлялося, що серія атак безпілотників на такі підприємства у глибині Росії призвела до нестачі бензину. Згідно з Financial Times, це призвело до закликів з боку США до України припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру, оскільки це може спричинити зростання нафтових цін.

На додаток, лише 7 травня нафтобаза окупантів у тимчасово захопленому Луганську також була атакована. Наразі там спостерігаються серйозні проблеми з паливом.

Теги по теме
Россия Газпром
Источник материала
Поделиться сюжетом