20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дух Європи живе у кожному регіоні України - Мецола
Дух Європи живе у кожному регіоні України - Мецола

Дух Європи живе у кожному регіоні України - Мецола

Європейський Союз продовжить підтримувати Україну, адже в кожному її місті та регіоні живе дух Європи.

Про це заявила президентка Європейського парламенту Роберта Мецола на другому Міжнародному саміті міст і регіонів, передає кореспондент Укрінформу.

Відео: Офіційна сторінка Президента України

«Ви не тільки б’єтеся за те, щоб захистити свої домівки і свою територію. Ви б’єтеся за те, в що ми віримо – в європейський шлях. Сьогодні День Європи і ми розуміємо, що дух Європи живе в кожному регіоні, кожному місті України», – сказала вона.

Мецола запевнила, що Європейський Союз продовжить підтримувати Україну засудженням дій агресора, ухваленням санкцій проти Кремля, притягуючи всіх виконавців воєнних злочинів до відповідальності, а також буде надавати Україні дипломатичну, політичну, гуманітарну, фінансову та військову допомогу скільки буде потрібно.

Як приклад, президентка Європарламенту нагадала про ініціативу з передачі сотень генераторів Україні від міст та муніципалітетів Європи та прийом мільйонів біженців на початку повномасштабної війни.

«Я підходжу до майбутнього України як члена Європейського Союзу. Це та обіцянка, яку ми дали минулого грудня. Це та обіцянка, над якою працював Європейський парламент від перших днів. Це обіцянка, яку ми обовʼязково дотримаємо. Шлях до вступу, безумовно, буде складним і український шлях багато в чому є унікальним, бо треба враховувати невідкладність відбудови української інфраструктури, економіки. Але Європейський парламент і Євросоюз будуть готові допомагати. Ми повернемося і відбудуємося разом. Бо Європа – це Україна й Україна – це Європа», – наголосила Мецола.

Як повідомлялося, другий Міжнародний саміт міст і регіонів відбувається у Києві. У ньому беруть участь понад 200 учасників.

Фото: Євген Котенко

Источник материала
Поделиться сюжетом