20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Джонсон назвав заяву Байдена про припинення поставок зброї Ізраїлю «старечим моментом»
Джонсон назвав заяву Байдена про припинення поставок зброї Ізраїлю «старечим моментом»

Джонсон назвав заяву Байдена про припинення поставок зброї Ізраїлю «старечим моментом»

Спікер Палати представників США Майк Джонсон вважає, що в президента Джо Байдена проявився «старечий момент», коли він погрожував не давати Ізраїлю зброю, якщо прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху продовжить вторгнення в Рафах у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю Politico.

На думку Джонсона, коментарі Байдена суперечать його обіцянкам, які президент дав спікеру, щоб заручитися підтримкою стосовно рішення про зовнішню допомогу в розмірі 95 млрд доларів.

«Я сподіваюся – я вірю, що він (говорив) не за сценарієм, - сказав Джонсон. – Не думаю, що це те, що йому сказали озвучити співробітники. Сподіваюся, це старечий момент, інакше це було б великим відхиленням від того, що вважається там політикою».

Відповідаючи на запитання, чи відчуває він себе зрадженим через погрози Байдена, Джонсон зауважив: «Повинен сказати, що так, відчуваю».

За твердженням спікера, посадовці адміністрації Байдена запевнили його, що повідомлення про припинення поставок зброї не відповідають дійсності й не порушують домовленості Джонсона з президентом.

За словами Джонсона, його «письмово і усно» запевнили, що не буде «жодних затримок з постачанням зброї до Ізраїлю, тому що вона конче необхідна».

Як повідомляв Укрінформ, Байден в інтерв'ю CNN попередив, що не надаватиме Ізраїлю наступальних озброєнь, якщо ізраїльські війська почнуть вторгнення в Рафах.

Минулого тижня адміністрація Байдена прийняла рішення призупинити постачання озброєнь виробництва Boeing до Ізраїлю. Зокрема, йдеться про 1,8 тис. бомб вагою понад 900 кг, а також 1,7 тис. 230-кілограмових бомб.

Фото: Anna Moneymaker/Getty Images

Теги по теме
США Джо Байден
Источник материала
Поделиться сюжетом