20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як зробити авто прохолоднішим, якщо немає кондиціонера: до цього ви б не додумались нізащо
Як зробити авто прохолоднішим, якщо немає кондиціонера: до цього ви б не додумались нізащо

Як зробити авто прохолоднішим, якщо немає кондиціонера: до цього ви б не додумались нізащо

На щастя, фізика нам допоможе

Коли автомобіль залишається під прямим сонцем, температура всередині може швидко підійматися. Через це пасажири та водій відчуватимуть себе як у сауні. Тоді водійвмикає кондиціонер, який швидко виправляє ситуацію.

Втім, не всі авто оснащені кондиціонером, або ж він може зламатись чи не заправленим. Що ж тоді робити? Аби не плавитись у спеку, потрібно користуватись геніальним лайфхаком. Його опублікували на сторінці brand_femp в Інстаграмі.

Як швидко охолодити авто без кондиціонера

Головне наше завдання — створити протяг, аби гаряче повітря швидко вийшло. Відкриваючи вікна в певний спосіб, ми створюємо потік повітря. Тепле повітря, яке нагрілося всередині авто, виходить через відчинені вікна, а замість нього заходить свіже, прохолодне повітря зовні. Це призводить до швидкого зниження температури всередині автомобіля.

Лайфхак полягає в досить простій дії: треба відчинити водійське вікно наполовину, а заднє, розташоване по діагоналі від переднього пасажирського, — на третину.

Цей метод має сенс, особливо коли ви стоїте на місці або рухаєтеся з невеликою швидкістю. Проте, варто пам'ятати, що на великих швидкостях цей ефект може бути менш помітним, а також відкриті вікна можуть збільшити опір повітря і збільшити витрату пального.

Отже, якщо вам потрібно трохи знизити температуру всередині авто, а кондиціонера немає, спробуйте цей простий лайфхак. Він може допомогти вам зробити вашу поїздку приємнішою, особливо в спекотні літні дні.

View this post on Instagram

A post shared by Віка та що з Китаю🫱🏼‍🫲🏻 (@brand_femp)

Теги по теме
авто Транспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом