20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Яку страву найчастіше обирають діти зі стравопису шкільної їдальні
Яку страву найчастіше обирають діти зі стравопису шкільної їдальні

Яку страву найчастіше обирають діти зі стравопису шкільної їдальні

У школах Києва намагаються підлаштовуватися під смакові уподобання учнів. Деталі розповіла завідувачка їдальні київської школи № 281 Світлана Верещинська.

Які страви обирають діти у київських школах

Верещинська розповіла: коли у їхній їдальні переходили на нове меню відповідно до збірника шеф-кухаря Євгена Клопотенка, то уважно вивчали його і пробували готувати різні страви.

Ми запроваджували нові страви поступово, аби діти звикли до них і адаптувалися. Ми зважаємо на реакцію дітей – якщо їм щось не подобається, то стараємося це не готувати. Бо для нас головне, щоб діти були смачно нагодовані й задоволені,
– зауважила вона.

Так, кухарі додали до меню нові салати, почали готувати рибні стіки та нагетси. Потім у стравописі з'явилася паелья, бігос та плов з булгуру. Завідувачка їдальні київської школи № 281 каже, що перейти на нові рецепти було не складно, просто змінили технологію приготування страв і додали нові спеції.

Тепер у цій школі замість звичайної гречки частіше готують бігос, додаючи до злаку капусту. Цю страву діти люблять більше.

Їжу школярам подають у форматі шведського столу, або пропонують дабл-меню. Тобто, щодня кухарі готують по два види салатів, перших та м'ясних страв, гарніру та напоїв. А учні самі обирають собі страви.

У столичній школі готові і далі розширювати асортимент страв та працювати за оновленим рецептурником Клопотенка.

  • Раніше ми писали про те, що на систему харчування у школах у 2024 році очікує чимало змін. Нагадаємо також, що в Україні у жовтні 2023 року презентували Стратегію реформи шкільного харчування. Вона має змінити підхід до організації та забезпечення дітей якісною та поживною їжею.
Теги по теме
Киев Школа
Источник материала
Поделиться сюжетом