20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Канцлер Австрії: У війні РФ проти України не можна допустити підміни злочинця на жертву
Канцлер Австрії: У війні РФ проти України не можна допустити підміни злочинця на жертву

Канцлер Австрії: У війні РФ проти України не можна допустити підміни злочинця на жертву

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер наголосив на неприпустимості підміни злочинця і жертви в агресивній війні, розв’язаній Росією проти України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це глава австрійського уряду заявив під час урочистого заходу у Відні з нагоди звільнення від націонал-соціалізму та закінчення Другої світової війни.

"Російська агресивна війна проти України спричиняє стільки страждань, вона повернула несправедливість війни на європейську землю. Хоча саме після Другої світової війни нам вдалося вирвати один в одного це зобов'язання - ніколи більше не воювати, фактично поклавши край вбивству мільйонів, яке протягом століть відбувалося в Європі", - сказав він.

Австрійський канцлер наголосив: треба бути пильними, коли в нападі Росії на Україну намагаються видавати злочинця за жертву.

"Ми повинні бути пильними, коли думаємо і говоримо про оборонну демократію й оборону, щоб не допустити перетворення злочинця на жертву, як це іноді намагаються зробити радикали в російській агресивній війніпроти України", - підкреслив Негаммер.

За його словами, так само треба бути пильними в питанні терористичного нападу ХАМАСу на Ізраїль. У цьому контексті канцлер зауважив, що страждання палестинців у секторі Гази можуть закінчитися з капітуляцією ХАМАСу - і це має бути "чіткою вимогою Заходу".

Як повідомляв Укрінформ, правопопулістська Австрійська партія свободи (FPÖ), відома своєю проросійською позицією, використала в агітації на виборах до Європарламенту плакат антиукраїнського характеру.

У зв’язку з цим посольство України направило до МЗС Австрії офіційну ноту, в якій засудило стратегію FPÖ маніпулятивно і спотворено висвітлювати причини та зміст російської повномасштабної агресії, "що, серед іншого, є знущанням і образою українського народу й створює підстави для виправдання воєнних злочинів росіян в Україні"

Фото: ОП

Теги по теме
война Австрия
Источник материала
Поделиться сюжетом