20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мінський вождь Лукашенко почав словесно погрожувати зброєю
Мінський вождь Лукашенко почав словесно погрожувати зброєю

Мінський вождь Лукашенко почав словесно погрожувати зброєю

Росія прогріває ефір перед виборами в Європі та "самітом миру", комбінуючи військові акції з інформаційними.

Поки в Росії закінчували формальності з продовженням Путіна, про себе нагадав Олександр Лукашенко. Мінський вождь почав словесно потрясати "зброєю стримування". Підкресливши, що в наступ з "ядеркою" не ходять, але в Білорусі немає червоних ліній у плані оборони. І щойно намітиться достатня загроза, одразу буде завдано удару!

Очевидно, що жодних можливостей самостійно застосовувати серйозну зброю у Лукашенка немає. Від слова зовсім. Його заява вкладається в загальну "ескалаційну" лінію Кремля. У цей же бік спробував бубніти дондон Кадиров, позначаючи ментальні претензії на Харків і Одесу.

Поки що все в рамках звичайної російської тактики - тиснути, поки продавлюється, щоб у зручний момент перетворити це на переговорну позицію.

Поки продавлюється - переговорів не буде.

Намагаючись залишити за собою вже захоплене, РФ буде максимально завищувати вимоги. Не здивуюся, якщо найближчими днями з боку РФ почнуть проштовхувати таку конструкцію: віддайте Харків і Одесу, інакше жахнемо "по скупченнях військ і західної зброї в Україні" ядеркою або поступово зруйнуємо ці міста. Тобто, виносячи за дужки не тільки Крим, а й Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області. Ось цього дозволити не можна.

Як уже багато разів написано, Росія прогріває ефір перед виборами в Європі та "самітом миру", комбінуючи військові акції з інформаційними. Мета - залякати і європейців, і жителів регіонів України, яким зараз найскладніше. А також загальмувати допомогу. Ми ще почуємо багато різного.

Рефлексувати на словесні ескапади сенсу немає. Втягуватися в боротьбу заяв - тим більше. Єдиний спосіб по-справжньому відповісти Путіну - максимально швидко доставити обіцяну допомогу українській армії.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны