20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На засіданні Верховної ради звільнять двох міністрів, - нардеп Железняк
На засіданні Верховної ради звільнять двох міністрів, - нардеп Железняк

На засіданні Верховної ради звільнять двох міністрів, - нардеп Железняк

На засіданні Верховної Ради у четвер, 9 травня, будуть розглядатись питання звільнення двох міністрів. Про це у своєму телеграм-каналі написав народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк.

За його даними,  наразі вже є заява Міністра агарної політики Миколи Сольского. Її має зранку розглядати профільний Комітет і потім зала. Після цього буде відставка з посади Віце-прем’єр-міністра з відновлення України - Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури  України Олександра Кубракова.

- Тут цікава деталь, зазвичай по практиці міністри самі пишуть заяву про власну відставку, а тут збирають підписи від депутатів на відповідну постанову. Тобто це буде як ініціатива депутатів понизити у статусі міністра,  - зазначив Железняк.

Він додав, що в Раді вже зареєстрована відповідна ініціатива від депутатів про звільнення Кубракова. Авторами числяться 39депутатів. 

Ініціатива щодо звільнення Кубракова. Фото: https://t.me/yzheleznyak

За його даними, після цього повинна зібратися Коаліція і внести пропозицію премʼєр-міністру на посади трьох міністрів: «агро, інфраструктури та регіонів».  Проте, зазначив депутат, «не факт що всіх трьох призначать сьогодні».

Микола Сольський є міністром аграрної політики та продовольства з 24 березня 2022 року. Народний депутат України 9-го скликання, юрист адвокатського об'єднання «Процик та Партнери».  

Олександр Кубраков  займає посаду віце-прем’єр-міністра з відновлення України- Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури  України з 1 грудня 2022 року.

  • Міністра агрополітики Миколу Сольського підозрюють у незаконних угодах із землею на 500 мільйонів. Написав заяву про відставку наприкінці квітня. 
  • 8 травня стало відомо, що низка українських парламентарів пропонують розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два відомства. Причиною цього є незадовільна робота міністерства, розповів нардеп Олександр Качура. 
Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом