20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Найпоширеніші причини алергічних реакцій на обличчі
Найпоширеніші причини алергічних реакцій на обличчі

Найпоширеніші причини алергічних реакцій на обличчі

Алергія – це чутлива реакція організму на щось, що ви з'їли, вдихнули або до чого доторкнулися. Організм сприймає речовину, що викликає алергію, або алерген, як чужорідну чи шкідливу, а потім атакує її як захисний механізм.

Алергічна реакція може виникнути на будь-якій частині тіла. Однак обличчя – одне з найпоширеніших місць виникнення алергічних реакцій. Ми підготували для вас кілька найпоширеніших причин.

Харчова алергія може викликати набряк у роті

Харчова алергія - найпоширеніший тип алергії, і ступінь її тяжкості варіюється від випадку до випадку. Коли ви їсте інгредієнт або тип їжі, який ваш організм сприймає як алерген, захисна реакція організму може викликати висип або набряк навколо губ.

У важких випадках анафілаксія викликає набряк язика і трахеї, і такі випадки потребують негайної медичної допомоги.

Сінна лихоманка може викликати запалення очей

Сезонна алергія, також відома як поліноз, виникає, коли імунна система ідентифікує нешкідливі речовини в повітрі як небезпечні. Тригери для цього змінюються від сезону до сезону.

Поширені симптоми включають чхання, свербіж і набряк очей, нежить, свербіж носових пазух, закладеність вух тощо. У важких випадках це також може призвести до алергічного кон'юнктивіту – запалення кон'юнктивальної оболонки очей.

Алергія на тварин або комах може викликати висип і кропив'янку

Поширеною помилкою є думка, що алергія на домашніх тварин викликана шерстю або лупою тварин. Але насправді її викликають слина, клітини шкіри або шерсть тварин.

Неконтрольоване чхання – поширена реакція на алергію на тварин. Кропив'янка та висипання на шиї та обличчі також є поширеними симптомами, які виникають при алергії на тварин або комах.

Контактний дерматит може викликати червоні висипання

Якщо ви торкаєтеся обличчя після контакту з чимось, що ваш організм вважає алергеном, у вас може з'явитися червоний висип або кропив'янка на обличчі. Така реакція називається контактним дерматитом.

Небезпечною речовиною може бути отруйний плющ, харчовий продукт або новий пральний порошок. Оскільки більшість людей торкаються обличчя протягом дня, контактний дерматит зазвичай виникає біля очей і рота.

Раніше OBOZ.UA писав, які є найпотужніші алергени влітку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом