20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Найромантичніші місця України: де провести весільну фотосесію
Найромантичніші місця України: де провести весільну фотосесію

Найромантичніші місця України: де провести весільну фотосесію

Казкові локації нашої країни здивують вас своєю мальовничою природою та багатою історією. Де відчути, як віє вітер найпрекраснішого у світі почуття — читайте далі.  

Тунель кохання

Знаходиться поблизу містечка Клевань, що на Рівненщині. Це 5-ти кілометровий коридор, сформований рейковою дорогою, деревами та кущами. Шлях з усіх сторін вкритий зеленим листям та галузками. Саме навесні тут можна побачити, як пробуджується природа, яка стає окрасою рукотворної арки.

  • Історія

Є декілька версій про виникнення романтичної локації. Деякі знавці вважають, що це сталося у далекому 1970 році, коли військові для своїх потреб побудували залізницю. Однак, щоб її ніхто не знайшов, замаскували чагарниками. З часом флора розрослася та зробила своєрідний прохід. Згодом по колії почав щоденно їздити вантажний потяг, який збивав гілки, створюючи досконалу форму.

Більш цікавою є легенда про хлопчину-поляка, який працював інженером. Одного разу він закохався у дівчину з Клевані і збудував залізну дорогу, щоб скоротити шлях до своєї коханої. На жаль, пара розійшлася, проте їхнє кохання залишилося назавжди.

  • Цікаві факти 

У 2012-му компанія Fujifilm зробила короткометражний ролик. У ньому герої раптово потрапляли із зеленої стіни у тунель, швидко фіксуючи різні дива довкола за допомогою нової фірмової камери.

Близько 10-ти років тому, видатний японський режисер Акійоші Імазакі шукав ідеальне місце для зйомок свого повнометражного фільму. Одного дня він натрапив на незвичну локацію, яка вразила його до глибини душі. Попри те, що туристичний об’єкт знаходився в Україні, він не лише привіз сюди всю знімальну групу, а й відзняв свою нову ліричну драму. Та навіть перейменував її на "Клевань – тунель кохання".

У листопаді 2015-го картину представили на міжнародному кінофестивалі в Ханої. Митець своєю кінострічкою розкрив красу нашої природи та показав її всьому світу.

20 травня 2017-го в Китаї відкрили аналог відомої української арки, яка стала романтичним місцем для туристів. На церемонії були і представники України.

  • Локація для фотосесій

Щороку Тунель кохання приймає тисячі закоханих пар. Туристичний обʼєкт відвідують не лише, щоб побачити неймовірну красу природи, але й щоб зберегти ці спогади на світлинах.

  •  Місцеві повір’я

Якщо водночас загадати спільне бажання та скріпити його у поцілунку, то воно неодмінно збудеться.

Прогулянка тунелем зміцнить ваші відносини та посилить романтику у парі. 

Щоб мати щасливий шлюб молодятам варто побувати тут у день своїх заручин.

Острів кохання

Ще одна локація, яку варто відвідати навесні. Вона знаходиться у самому Івано-Франківську та є однією з найулюбленіших локацій місцевих жителів.

  • Цікаві факти

Острів має серцеподібну форму, що для багатьох є символом кохання. Саме тому цю атракцію так полюбили закохані пари. Після реконструкції тут облаштували кам’яні доріжки, лавки та ліхтарі. Тому сюди варто завітати не лише вдень, але й ввечері, коли темніє.

Особливо популярним став міст, що з’єднує два береги. До речі, молодята часто обирають його для романтичних фотосесій.

  • Історія та легенди

Острів штучно створили ще у 1955 році, разом із переправою до нього. Згодом територію закрили, відреконструювали і знову відкрили для відвідування.  

За легендою, локація виникла через велике кохання між польською панною та хлопцем-слугою. Їхні зустрічі зберігалися у таємниці.  Адже батько дівчини хотів віддати її за поміщика, який краще підходив їхній сім’ї за статусом. Саме тому закохані втекли та сховалися у болоті. Вранці трясовина висохла, а замість неї з’явився маленький клаптик землі з вербами, довкола якого текла чиста, кришталева  вода.

  • Туристичний потенціал

Місце стане чудовим простором для вашого відпочинку на вихідні чи в будні. Окрім пар, тут частенько проводять свій вільний час місцеві жителі. Найбільше вони полюбляють займатися спортом, кататися на велосипедах, самокатах, роликах, зустрічатися з сім’єю та друзями. 

В Україні є чимало локацій, які приваблюють туристів своєю красою. Проте, якщо ви плануєте відправитися у подорож із другою половинкою, варто з’їздити до Івано-Франківська та Рівного. Тут  ви матимете змогу поринути в атмосферу кохання та  гарно провести час із найдорожчою людиною.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найромантичніші міста світу.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Источник материала
Поделиться сюжетом