20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Науковці назвали день тижня, коли діти найбільш "некеровані"
Науковці назвали день тижня, коли діти найбільш "некеровані"

Науковці назвали день тижня, коли діти найбільш "некеровані"

Вчені з Пенсільванського університету провели дослідження, щоб зрозуміти імпульсивну та неуважну поведінку дітей у молодших класах. Адже коли дитині важко утримувати увагу або сидіти на місці, це заважає її власному навчанню та може порушити роботу всього колективу.

Під час дослідження було з’ясовано, що у міру завершення навчального тижня діти стають дедалі більше "некерованими". При цьому пік "неслухняності", імпульсивності та неуважності припадає на п'ятницю. Результати роботи опубліковані у журналі Child Development.

Загалом у дослідженні взяли участь 62 дитини із п’яти класів разом зі своїми класними вчителями. Діти носили акселерометри (прилади, що фіксують напрямок та швидкість переміщення об'єкта у просторі) щоб визначити, наскільки вони рухливі у школі. Використовуючи ці дані в сукупності з коментарями вчителів, дослідники змогли визначити, в які дні тижня діти були найбільш неуважними та некерованими.

В результаті дослідження з’ясувалося, що контролювати свою поведінку дітям стає важче з кожним навчальним днем. Найнижчий показник здатності до саморегуляції та утримання уваги припадав на п'ятницю. Цього ж дня діти були найбільш імпульсивними та неслухняними.

На думку вчених, покращити концентрацію уваги може тренування посидючості. Здатність "фізично заспокоюватися" безпосередньо пов'язана з успіхами у навчанні та терпінням (умінням чинити опір імпульсу).

Раніше OBOZ.UA розповідав, які фрази-мотиватори з відомих мультфільмів можуть підтримати дитину у складний момент.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом