20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Проти Google у Британії подали позов на 17 млрд доларів через «антиконкурентну поведінку»
Проти Google у Британії подали позов на 17 млрд доларів через «антиконкурентну поведінку»

Проти Google у Британії подали позов на 17 млрд доларів через «антиконкурентну поведінку»

Компанію звинувачують у зловживанні домінуванням на ринку онлайн-реклами.

Материнська компанія Google Alphabet закликала лондонський трибунал заблокувати масовий позов, який звинувачує компанію у зловживанні  домінуванням на ринку онлайн-реклами. Про це повідомляє Reuters.

Позов вимагає відшкодування збитків у розмірі до 13,6 мільярда фунтів стерлінгів (16,9 млрд доларів) від імені видавців веб-сайтів і додатків, які базуються у Великій Британії - вони стверджують, що зазнали збитків через нібито антиконкурентну поведінку Google.

Google вважає, що справа прот нього є непослідовною і не пояснює, яким чином передбачувана антиконкурентна поведінка нібито завдала збитків видавцям.

Адвокат Ad Tech Collective Action Роберт О'Донох'ю заявив, що лондонський позов був "останнім у серії великих справ про зловживання перевагами за участю Google".

Справа розглядається на тлі постійних перевірок рекламного бізнесу Google з боку регуляторів, зокрема британського Управління з питань конкуренції та ринків і Європейської комісії, які завершаться найближчим часом.

О'Донохью також згадав про два багатомільярдні штрафи, накладені на Google Європейською комісією за пошуковий сервіс для онлайн-покупок і вимогу попередньо встановлювати Google Search і браузер Chrome на мобільні пристрої на базі Android.

Google також бореться з двома судовими позовами в США, один з яких подано Міністерством юстиції, а другий - Техасом та іншими штатами, які звинувачують компанію в антиконкурентній поведінці.

Google "рішуче відкидає основні звинувачення на свою адресу", заявили  адвокати компанії в судових документах у справі CAT. Представники компанії заявляють, що "вплив Google в індустрії рекламних технологій був надзвичайно проконкурентним".

Источник материала
Поделиться сюжетом