20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
США в ОБСЄ: Росія не демонструє жодної готовності припинити війну
США в ОБСЄ: Росія не демонструє жодної готовності припинити війну

США в ОБСЄ: Росія не демонструє жодної готовності припинити війну

Росія може і повинна зупинити свою війну проти України в будь-який момент, але вона не демонструє жодної готовності це зробити.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час засідання Постійної ради цієї організації в четвер у Відні.

"Росія може зупинити війну, і вона може зробити це в будь-який момент. І вона повинна: вона повинна зробити це негайно. Але вона не демонструє жодної готовності це зробити", - підкреслила Брукер.

Вона наголосила на тому, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну у її захисті від російської агресії.

Американська дипломатка також підняла у своєму виступі тему воєнних злочинів Росії проти українських дітей. Вона вказала на звіт ЮНІСЕФ, згідно з яким з 2022 року понад 1 957 українських дітей були вбиті або поранені. При цьому, ця цифра включає лише перевірені ООН повідомлення і, ймовірно, є набагато вищою.

"За оцінками ЮНІСЕФ, за останні два роки діти, які живуть у містах поблизу лінії фронту російської війни, були змушені провести від 3 до 5 тисяч годин, переховуючись під землею. Це еквівалентно чотирьом-семи місяцям, проведеним у підвалі, бункері чи ямі в землі", - зазначила Брукер.

На цьому тлі вона вказала на те, що Сполучені Штати "з гордістю підтримують проект ОБСЄ "Програма підтримки України", спрямований на задоволення психосоціальних потреб дітей".

"Сполучені Штати віддані співпраці з Україною, ОБСЄ та іншими партнерами, щоб забезпечити тим, хто страждає в Україні, підтримку, якої вони потребують. Ціле покоління українських дітей розраховує на нашу допомогу", - заявила Брукер.

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець заявив, що РФ має повертати Україні незаконно вивезених дітей незалежно від їхнього статусу.

Теги по теме
Украина Россия США война ОБСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом