20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Російські склади спустошені, але Путін не переводитиме економіку на військові рейки, — ISW
Російські склади спустошені, але Путін не переводитиме економіку на військові рейки, — ISW

Російські склади спустошені, але Путін не переводитиме економіку на військові рейки, — ISW

Щоб підтримувати війну в Україні, Росія витрачає величезні запаси техніки та іншого обладнання радянських часів, адже російський оборонпом не здатен забезпечити нагальні потреби.

Попри те, що супутникові дані свідчать про виснаження запасів бронетехніки на складах РФ, президент Росії Володимир Путін не буде переводити економіки держави-агресора на військові рейки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 7 травня 2024 року.

"Росія наразі підтримує свої військові зусилля здебільшого за рахунок вилучення зі складів, а не за рахунок масштабного виробництва нових транспортних засобів і певних видів озброєнь", — йдеться у звіті.

Важливо "Створює угруповання": Синєгубов пояснив дані ISW щодо військ РФ у Курській області (відео)

Аналітики інституту згадали про публікацію видання Newsweek, в якому йшлося про те, що на супутникових знімках видно, що кількість російських складів техніки значно зменшилася порівняно з довоєнним рівнем майже на 32%: з 15 152 у 2021 році до 10 389 станом на травень 2024 року.

Зокрема, Росія вивезла зі своїх складів бойові броньовані машини — залишилось 922 одинці з 2 527 довоєнних. Крім того, на складах стало менше:

  • бойових машин піхоти на гусеничному ходу БМД (залишилось 244 з 637 довоєнних);
  • бронетранспортерів (БТР) БТР-50 (залишилось 52 зі 125 довоєнних);
  • нових моделей БТР-60, 70 і 80 (залишилось 2605 з довоєнних запасів у 3 313 одиниць).

"Близько половини артилерійських систем, що залишилися на цій базі, швидше за все, непридатні для використання через неправильне зберігання та те, що багато з них — це артилерійські системи часів Другої світової війни, які є несумісними з сучасними боєприпасами", — йдеться у звіті.

В ISW пояснили, що Росія покладається на величезні запаси техніки та іншого обладнання радянських часів, щоб підтримувати операції і втрати в Україні на рівні, набагато вищому, ніж може забезпечити нинішній російський оборонний фонд.

"Росія, ймовірно, буде намагатися адекватно забезпечувати свої підрозділи матеріальними засобами в довгостроковій перспективі без переведення російської економіки на військові рейки — кроку, якого досі намагався уникнути президент Росії Володимир Путін", — наголосили аналітики американського інституту.

Нагадаємо, 8 травня Newsweek оприлюднив матеріал з супутниковими знімками з російських військових складів, які вказують на те, що майже третини колишніх російських броньованих машин більше немає на зберіганні.

У звіті американського Інституту вивчення війни від 6 травня 2024 року йшлося про те, що президент Росії Володимир Путін не планує залишати владне крісло після того, як закінчиться наступний шестирічний термін його президентства.

Источник материала
Поделиться сюжетом