20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шахрайські листи від імені Укрпошти: як не потрапити на гачок зловмисників
Шахрайські листи від імені Укрпошти: як не потрапити на гачок зловмисників

Шахрайські листи від імені Укрпошти: як не потрапити на гачок зловмисників

Укрпошта закликає своїх клієнтів бути пильними та не піддаватися на провокації шахраїв, які останнім часом активізували розсилку оманливих повідомлень від імені компанії.

У таких листах зловмисники стверджують, що посилка затримана на складі через неповну адресу, і просять вказати додаткові дані за підозрілим посиланням. Укрпошта наголошує, що єдиним правильним посиланням на офіційний сайт компанії є www.ukrposhta.ua.

Якщо Укрпошті справді потрібна додаткова інформація від клієнта, наприклад, для прискорення розмитнення міжнародних відправлень та мінімізації затримок, то звернення відбувається лише через офіційні канали: Viber (Ukrposhta), SMS (Ukrposhta) або e-mail (customsdata@ukrposhta.ua з посиланням на https://www.ukrposhta.ua/ua/ccs).

Укрпошта закликає своїх клієнтів бути уважними та не переходити за сумнівними посиланнями, щоб не стати жертвою шахраїв.

Загальні поради:

  • Завжди перевіряйте, чи надійшов лист дійсно від офіційної адреси пошти. Шахраї часто використовують схожі, але не ідентичні адреси.
  • Укрпошта ніколи не просить надати конфіденційну інформацію, таку як паролі або дані банківських карток, через електронну пошту.
  • У разі виникнення сумнівів щодо автентичності повідомлення, зв'яжіться зі службою підтримки Укрпошти для уточнення інформації.
  • Регулярно оновлюйте антивірусне програмне забезпечення на своїх пристроях для захисту від шкідливих програм та фішингових атак.
Источник материала
Поделиться сюжетом