20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ще одній категорії українців підвищать пенсії: коли прийдуть нові виплати
Ще одній категорії українців підвищать пенсії: коли прийдуть нові виплати

Ще одній категорії українців підвищать пенсії: коли прийдуть нові виплати

В Україні підвищать пенсії ще однієї категорії пенсіонерів.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє прес-служба ПФУ.

Так, у травні українцям провели індексацію пенсій, завдяки чому їхні виплати зросли. Однак, на спеціальну надбавку може розраховувати ще одна категорія жителів країни. А саме пенсіонери, які продовжують працювати, незважаючи на вихід на пенсію. Перерахунок виплат для них розпочався з 1 квітня, проте впроваджено їх буде уже в червні.

У ПФУ пояснили, що перерахунок буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року (термін подання звітів – до 10 травня).

Підвищення пенсій

"Тобто орієнтовно у червні пенсіонери, яким буде здійснено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці", - йдеться у повідомленні.

Увагу українців також звернули на те, що якщо пенсіонер пішов на заслужений відпочинок за вислугою років, він може підпасти під перерахунок, лише якщо досяг загальновизначеного пенсійного віку.

Отже, ця надбавка надається особам, які придбали не менше 24 місяців стажу після останнього перерахунку. Тобто за основу беруться дані станом на 1 березня 2024 року.

"З 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати і на 1 березня 2024 року придбали 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше 24 місяців, але після призначення або попереднього перерахунку пенсії минуло два роки", - наголосили у ПФУ.

Наразі ж доплата за кожен рік стажу дорівнює 23,61 гривні. Таким чином, мінімальна місячна надбавка, яку отримає пенсіонер, становитиме 47,22 гривні.

Нагадаємо, в Україні зміняться правила підрахунку пенсійного стажу.

Источник материала
Поделиться сюжетом