20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини
Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини

Голова КНР Сі Цзіньпін у рамках європейського турне прибув до Угорщини з державним візитом - першим за час його перебування на посаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CGTN.

Зазначається, що літак Сі у повітряному просторі країни, супроводжували угорські винищувачі, в дорогою з аеропорту Будапешта до готелю «люди тепло вітали його, розмахуючи прапорами Китаю та Угорщини».

Цей візит приурочений 75-й річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

У 1949 році Угорщина однією з перших встановила дипломатичні відносини зі щойно проголошеною Китайською Народною Республікою. А від 2017 року відносини двох країн підвищені до всебічного стратегічного партнерства, одного з найвищих рівнів взаємодії Китаю з іншими державами.

Візит Сі Цзіньпіна до Угорщини триватиме два дні, впродовж яких запланована низка заходів, зокрема, зустрічі з президентом Тамашом Сульоком і прем’єр-міністром Віктором Орбаном. За інформацією видання, сторони планують «спільно окреслити новий план співпраці та розвитку для піднесення китайсько-угорських відносин на нову висоту».

Як повідомляв Укрінформ, Сі Цзіньпін 5 травня розпочав турне країнами Європи візитом до Парижа, де зустрівся з Еммануелем Макроном та президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Напередодні, 8 травня, Сі перебував із державним візитом у Сербії.

Теги по теме
Китай Венгрия
Источник материала
Поделиться сюжетом