20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сінгапур призупинив тренування F-16 після падіння літака
Сінгапур призупинив тренування F-16 після падіння літака

Сінгапур призупинив тренування F-16 після падіння літака

Міністерство оборони Сінгапуру заявило, що тимчасово призупиняє навчання для свого парку літаків F-16 після того, як в середу під час планових навчань розбився F-16.

Міністерство заявило, що призупинення тренувань є заходом безпеки, який діятиме доти, доки розслідування не покаже, що відновлення тренувань є безпечним. Пілот катапультувався з літака перед катастрофою і перебуває у стабільному і свідомому стані.

У заяві, опублікованій пізно ввечері в середу, міністерство оборони заявило, що пілот мав понад 2 000 годин нальоту на літаку F-16 і що наразі триває детальне розслідування. «За словами пілота, він зіткнувся з проблемами в управлінні польотом, коли відірвався від злітно-посадкової смуги на авіабазі Тенга для виконання звичайного тренувального польоту», – йдеться в повідомленні.

За даними місцевого ЗМІ CNA, Сінгапур експлуатує американські винищувачі F-16 вже майже 30 років, і востаннє один з них зазнав аварії у травні 2004 року.

Тоді F-16C впав під час нічного тренувального польоту в американському штаті Арізона, в результаті чого загинув 25-річний пілот.

Міністр оборони Нг Енг Хен заявив у середу в Facebook, що він «очевидно розчарований цим інцидентом».

Нг сказав, що метою ВПС було досягти «нульової аварійності», додавши: «Проводиться повне розслідування, щоб переконатися, що всі фактори виявлені і рішуче виправлені».

Источник материала
Поделиться сюжетом