20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Складна математична загадка: потрібно знайти пропущену цифру за 15 секунд
Складна математична загадка: потрібно знайти пропущену цифру за 15 секунд

Складна математична загадка: потрібно знайти пропущену цифру за 15 секунд

Доведеться докласти зусиль, щоб здогадатися, як саме добратися до відгадки. Правильна відповідь просто здивує.

Математичні головоломки – це дуже складні загадки, для розгадування яких доведеться застосовувати не тільки свою уважність, а й здібності у розгадуванні логічних завдань. Частково доведеться згадувати шкільну програму з математики, адже у таких загадках ці знання точно знадобляться.

Такі головоломки змушують тих, хто намагається їх розгадати, використовувати поєднання математичних операцій, розпізнавання образів та логічне мислення. Лише застосування усіх цих вмінь разом допоможе швидко відшукати правильну відповідь.

У новій загадці потрібно відгадати, яка саме цифра пропущена в одній з клітинок, повідомляє Главред.

На картинці ми бачимо невелику табличку, у клітинках якої записані цифри. Але в одній з клітинок цифра відсутня. Потрібно відгадати, що саме пропущене в цій клітинці.

Варто спробувати вирахувати, яка саме закономірність зображена на картинці. Непросто буде виконати це завдання.

Але при цьому загадку потрібно розгадати за обмежену кількість часу – всього за 15 секунд. Лише одиницям вдасться зробити це настільки швидко.

Якщо вам вдасться швидко відшукати потрібну цифру, це означає, що ваш розум навчений розпізнавати складні закономірності та приймати швидкі точні рішення навіть у непростих умовах.

Потрібно знайти пропущену цифру за 15 секунд/ Главред

Перевірити правильність вашої відповіді можете внизу. Але радимо спершу самостійно пробувати розгадати загадку, і лише потім дивитися на правильну відповідь, яка зображена нижче.

Пропущена цифра – 1/ Главред

Правильна відповідь – цифра 1.

Прочитайте цифри в перших двох рядках горизонтально, кожну як одне число. Отримуємо 289 і 324. Далі вирахувати відповідь можна таким чином: 289 – це 17x17, 324 – це 18x18. Тому внизу повинне бути число 361, яке утворюється, якщо 19 помножити на 19. Отже, пропущена цифра – 1.

Що таке головоломки?

Головоломка – завдання, для розв’язання якого, як правило, потрібна кмітливість, а не спеціальні знання високого рівня. Проте деякі головоломки стимулюють теоретичні та практичні розробки вчених.

Є головоломки словесні (умова задана у вигляді тексту), графічні (умова у вигляді малюнку), з предметами (сірниками, монетами тощо) та механічні, пише Вікіпедія.

Раніше ми розповідали про загадку, у якій число 71 серед 77 побачать тільки найуважніші. Від різноманіття чисел на картинці просто очі розбігатимуться. Мало кому вдасться дуже швидко відшукати розгадку.

Також раніше ми розповідали про загадку, у якій треба знайти "неправильне" авто за 5 секунд. Нелегко буде помітити, де саме захований автомобіль, який відрізняється від усіх інших.

Вас також може зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом