20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Справедливий мир для України: Мецола назвала основні аспекти пошуку рішення
Справедливий мир для України: Мецола назвала основні аспекти пошуку рішення

Справедливий мир для України: Мецола назвала основні аспекти пошуку рішення

Європейський парламент продовжить наполягати на підтримці України на шляху до гідного, справедливого миру, за якого збережеться її територіальний суверенітет.

Про це заявила президентка Європейського парламенту Роберта Мецола в інтерв’ю Укрінформу.

«Мир для нас дуже чітко зрозумілий: це має бути гідний, справедливий мир зі збереженням територіального суверенітету. Нічого про Україну без України за столом перемовин. Це було зрозуміло від самого початку», – сказала вона.

За її словами, сторони готують Саміт миру, який відбудеться у Швейцарії в червні.

Президентка Європарламенту додала, що пошук рішень до миру в Україні має такі виміри: це ядерна безпека і продовольча безпека, а також потреба робити більше у фінансовій, дипломатичній і воєнній допомозі.

«Нашою відповідальністю є продовжувати наполягати – українці борються не просто за Україну, українці борються за Європу. Хто знає, хто стане наступною мішенню РФ?» – зауважила Мецола.

Вона зазначила, що не бачила «аж такої втоми» в країнах, які ще з першого дня пообіцяли підтримувати Україну, і відчуває себе оптимістично налаштованою, коли країни-члени підтримують кожен пакет санкцій.

«Дискусії з кожною окремою державою-членом доводять, що результатів досягти реально», – підкреслила президентка Європарламенту.

Як повідомляв Укрінформ, президентка Європейського парламенту Роберта Мецола у четвер, 9 травня, прибула з візитом до України.

Теги по теме
Украина новости мира Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом