20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стали відомі технічні характеристики засобів РЕБ, що працюють як електронний щит
Стали відомі технічні характеристики засобів РЕБ, що працюють як електронний щит

Стали відомі технічні характеристики засобів РЕБ, що працюють як електронний щит

Україна активно використовує засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) для захисту своїх військових та цивільних об'єктів від атак російських безпілотників. Відомо, що понад 50 українських компаній вже виробляють засоби РЕБ і РЕР, з яких 9 систем кодифіковано та готові до закупівлі для армії. Серед цих систем, декілька вже були передані на фронт і отримали позитивні відгуки від військових.

Однією з таких систем є «Обрій AntiFPV base» та «Обрій AntiFPV auto» від компанії «Обрій Мілтек». Ці засоби РЕБ ближньої дії призначені для придушення FPV-дронів і можуть захистити особовий склад і техніку від російських безпілотників на відстані до 200 метрів. Розробники вже працюють над новою модифікацією, яка буде ще ефективнішою.

Ще одним важливим засобом є «Сейф-5» від компанії Invest, який може придушувати дрони противника на висоті до 100 метрів і з дальністю до 150−500 метрів. Цей комплекс радіоелектронної боротьби дозволяє захистити позицію, не перешкоджаючи виконувати завдання сусіднім підрозділам.

Розробники також звернули увагу на РЕБ «Морок», що може захищати як техніку, так і укріплення українських військових, знешкоджуючи російські БПЛА на відстані від 70 до 900 метрів. Компанія-виробник масштабує виробництво і готова виконувати великі держзамовлення.

Переносний засіб РЕБ «Торнадо 4М» від «Аматронікс» створено для боротьби з дронами шляхом приглушення радіоелектронного випромінювання. Система забезпечує купольний захист об'єктів від ураження FPV-дронами та скидань з інших БПЛА.

Источник материала
Поделиться сюжетом