20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Створений для треку спортбайк KTM 990 RC R випустять на вулиці
Створений для треку спортбайк KTM 990 RC R випустять на вулиці

Створений для треку спортбайк KTM 990 RC R випустять на вулиці

З’явилася перша серія тизерних зображень спортивного мотоцикла KTM 990 RC R, який отримав допуск для експлуатації на дорогах загального користування.

Спеціальна, повністю сфокусована машина Supersport для вуличного використання розроблена з нуля. Розробники та виробничники з Маттігхофена, Австрія, цю машину адресно готували під запити ентузіастів: офіційний запуск мотоцикла заплановано на 2025 рік.

З тизерних зображень 990 RC R впадає в око спортивний стиль для "втілення всіх фантазії та мрії в MotoGP". Це помічається з виточених в аеродинамічній трубі аерокрилок, які, за словами KTM, забезпечують додаткову стабільність під час гальмування та поворотів.

Читайте також Австрійські KTM тепер збиратимуть у Китаї

Новий прототип 990 RC R з’явився більш ніж через 15 років після того, як австрійський виробник мотоциклів KTM востаннє розробив свій перший супербайк – 1190 RC8. Однак, посилаючись на те, що це "надто небезпечно для доріг загального користування", KTM припинив виробництво моделі RC8 у 2015 році та призупинив майбутнє виробництво вуличних супербайків.

З того часу ненадовго з’явилася лише трекова обмежена серія KTM RC 8C. Завдяки кузову, натхненному MotoGP, і паралельному здвоєному двигуну LC8 потужністю 126 к.с. усі 200 одиниць мотоциклів RC 8C були розкуплені як гарячі пиріжки. А перша партія зі 100 одиниць (випущена в 2021 році) знайшла своїх власників за чотири хвилини 32 секунди.

Вже наступна партія з 200 одиниць у 2023 році була розпродана лише за 2 хвилини 38 секунд. Очікується, що новачок 990 RC R KTM повторить цей успіх.

Хоча серійний KTM 990 RC R буде запущений у 2025 році, нинішні зображення закамуфльованого прототипу вказують на окремі деталі – за затемненим маятником вгадується сталева рама. Вочевидь, цей KTM сконструйований для забезпечення "динамічних характеристик" "зі збільшеним ухилом ваги в бік передньої частини".

Читайте також KTM і BRABUS знову випустили партію ексклюзивних мотоциклів

Апаратне забезпечення KTM 990 RC R вилилося у повністю регульовану підвіску WP Apex Open Cartridge та гальмівну систему Brembo, а також легкі алюмінієві колеса, обтягнуті шинами Michelin.

Завдяки 947 куб. см паралельно здвоєному двигуну LC8c, KTM 990 RC R розвиває заявлену потужність 126 к.с. і 103 Нм максимального крутного моменту (при 10 500 об/хв). Його ергономіка допомагає водієві залишатися комфортним на вулиці. Обов'язки трансмісії виконує 6-ступенева коробка передач, яка супроводжується стандартним квікшифтером.


Виробник не надто вдається в деталі, але очікується, що 990 RC R матиме контроль тяги, шестиосьовий інерційний вимірювальний блок (IMU) та режими їзди. Окрім омологованого для доріг 990 RC R, KTM також розробить трекову версію спорт-байка, яка не матиме всіх необхідних вимог щодо дорожнього руху та включатиме захисні компоненти та повну вихлопну систему.

Дорожній KTM 990 RC R має бути випущений у 2025 році, а трекова машина дебютує наприкінці 2024 року. Про ціну поки нічого не повідомляється.

Фото: KTM

Теги по теме
Новости фото Видео
Источник материала
Поделиться сюжетом