20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сунак виступив проти «антисемітських образ» в університетах Британії
Сунак виступив проти «антисемітських образ» в університетах Британії

Сунак виступив проти «антисемітських образ» в університетах Британії

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак закликав покласти край антисемітським образам в університетах Сполученого Королівства, в яких продовжуються протести проти війни у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак закликав припинити антисемітські образи в університетах Сполученого Королівства, оскільки протести проти війни в Газі розширюються, а уряд намагається запобігти заворушенням, які спостерігаються у навчальних закладах останніми тижнями", - йдеться у повідомленні.

Ці коментарі прозвучали під час підготовки Сунака до спільної з міністром освіти зустрічі з керівниками університетів у офісі прем’єр-міністра на Даунінг-стріт.

"Активна меншість у наших кампусах порушує життя та навчання своїх однокурсників, а в деяких випадках пропагує відверті утиски та антисемітські зловживання. Це має припинитися", – сказав Сунак.

Зазначається, що пропалестинські протестувальники почали будувати барикади в університетах по всій Великій Британії протягом останніх двох тижнів, студенти та науковці закликають навчальні заклади розірвати зв’язки з Ізраїлем через його військову операцію у секторі Гази.

Впродовж останніх днів в університетах, зокрема Оксфорді та Кембриджі, побудували близько десятка наметових містечок. Наразі демонстрації були відносно невеликими й мирними, але деякі студенти-євреї висловили занепокоєння щодо проявів антисемітизму.

Кількість антисемітських інцидентів в університетських містечках Великої Британії потроїлася минулого року, згідно з даними громадської організації Communities Security Trust, що займається боротьбою з антисемітизмом у Сполученому Королівстві.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Фото: Getty Images

Источник материала
Поделиться сюжетом