20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ТОП-3 найнадійніших двигунів на думку автоекспертів: вони точно не підведуть
ТОП-3 найнадійніших двигунів на думку автоекспертів: вони точно не підведуть

ТОП-3 найнадійніших двигунів на думку автоекспертів: вони точно не підведуть

З'ясувалося, що одними із найнадійніших є японські двигуни

Чи можна вибрати один найкращий двигун? Звісно, що ні. Існує понад десяток виробників автомобілів, кожен з яких працює над вдосконаленням та модернізацією своїх ДВС.

Автоексперти визначили трьох лідерів за надійністю серед двигунів, які отримали найвищі оцінки від водіїв та випробувані часом. Ці двигуни показали найкращі результати і мають великий попит. Цікаво, що всі вони японського виробництва і вийшли на ринок понад років тому.

Honda

Третє місце посіли двигуни Honda R20. Їхній ресурс перевищує 200 тисяч кілометрів. А секрет надійності – в якості деталей і простоті конструкції. Регулярне обслуговування, зокрема, регулювання клапанів кожні 40 тисяч кілометрів, допомагає зберегти їх в робочому стані дуже довго. Тобто, якщо дотримуватися порад з експлуатації, двигун вірно служитиме, аж поки не зносяться циліндри.

Toyota

Друге місце належить двигунам Toyota серії 1-AZ, що встановлені у RAV-4 та Avensis. Їхній ресурс також становить близько 200 тисяч кілометрів. Ці двигуни відрізняються від Honda доступністю оригінальних деталей і низькими витратами на ремонт. Загалом, серед "японців" відновити його вийде найдешевше.

Subaru

Перше місце посів опозитний двигун Subaru EJ20. Він був випущений понад 20 років тому, але досі є одним з найнадійніших. Його ресурс становить близько 250 тисяч кілометрів, але є і ложка дьогтю: ремонт агрегата вимагатиме великих витрат через високу вартість оригінальних деталей. Тож у моделях для європейського ринку його замінили на двигун FB.

Раніше "Телеграф" розповідав про авто, які розорять вас на обслуговуванні. Будьте обережними, обираючи собі залізного коня.

Теги по теме
авто
Источник материала
Поделиться сюжетом