20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві помер сміливець, який відігнав власну машину у вогні після "прильоту"
У Києві помер сміливець, який відігнав власну машину у вогні після "прильоту"

У Києві помер сміливець, який відігнав власну машину у вогні після "прильоту"

Журналіст Сергій Нужненко передав, що смерть Василя Андрійовича спричинив інсульт. Мешканець столиці був відзначений подякою від поліції за хоробрий вчинок на паркуванні після ворожого обстрілу.

29 грудня ЗС РФ атакували Київ ракетами, спричинивши пожежі в різних районах столиці. Місцевий мешканець вразив користувачів мережі, сівши за кермо своєї охопленої вогнем машини, щоб убезпечити власників інших автівок. 9 травня фотокореспондент "Радіон Свобода" Сергій Нужненко повідомив про його смерть.

"Памʼятаєте Василя Андрійовича, який врятував інші автівки, коли відігнав свою палаючу після "прильоту"? Василь Андрійович помер. Інсульт. Пом'яніть пана Василя незлим тихим словом", — написав Нужненко.

Сміливець з Києва Василь Андрійович: що про нього відомо

Василь Андрійович ділився, що побачив пожежу на паркуванні з вікна і спершу подумав про вибух газової машини. Вибігши з будинку, він побачив, що горить його мікроавтобус.

"Позаду в мене вона трішки почала горіти, машина моя. Я відкрив, акумулятор під’єднав, бо відключаю його, і все. Вскочив у машину — воно темно. То я двері відкрив, щоб видно було, голову висунув і попер туди — до мийки", — розповідав киянин.

Щодо свого стану чоловік казав, що думає, як відновитись. Спочатку Василь Андрійович вирішив через опіки до лікарів не звертатись. Однак, як 30 грудня передавав Нужненко, стан його "значно погіршився", тож мешканець столиці відвідав опіковий центр.

Також 30 грудня у поліції Києва заявили, що вручили сміливцю подяку від начальника відомства й іменний годинник.

"Пишаємося сміливістю наших українців. Людей, які переживають один за одного, перемогти неможливо", — зазначала пресслужба.

Нагадаємо, мешканець села Царівка, що в тимчасово окупованій частині Луганської області, своїми силами дістався на підконтрольні Україні території, хоча не має ніг. На пів шляху українця зустріли волонтери.

Мешканка Чернігова Любов Миронівна втратила ногу, але замість опустити руки навчилася кататись на велосипеді та долати на протезі навіть гірські дороги. Літня жінка закликала молодь "не падати духом".

Теги по теме
Обстрел Смерть
Источник материала
Поделиться сюжетом