20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві та області можливе підвищення рівнів води у Дніпрі
У Києві та області можливе підвищення рівнів води у Дніпрі

У Києві та області можливе підвищення рівнів води у Дніпрі

У Києві та трьох районах області 9-13 травня внаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ можливі різкі коливання рівня води у Дніпрі з затопленням заплав та понижених прирічкових територій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За інформацією Укргідрометцентру, відсьогодні до 13 травня на річці Дніпро в Києві та Вишгородському, Броварському і Бориспільському районах області можливі різкі коливання рівня води з досягненням й утриманням відміток затоплення заплав та понижених прирічкових територій (І рівень небезпеки, жовтий). 

Різкі коливання можливі внаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ.

Як зазначили у КМДА, рятувальні служби Києва перебувають на постійному зв’язку з Укргідрометцентром, який постійно аналізує розвиток гідрометеорологічної ситуації в басейні Дніпра.

У Департаменті муніципальної безпеки КМДА нагадують, що у разі надзвичайних ситуацій необхідно телефонувати цілодобово до “Київської служби порятунку” за номером: 044-430-37-13.

З алгоритмом дій у разі загрози підтоплення можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня у Києві вночі буде 3-5° тепла, вдень 16-18°; на Київщині вночі 1-6° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-5°; вдень 14-19° тепла.

Теги по теме
Киев Днепр
Источник материала
Поделиться сюжетом