20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українцям у Польщі розповіли, як отримати довгострокову візу типу D
Українцям у Польщі розповіли, як отримати довгострокову візу типу D

Українцям у Польщі розповіли, як отримати довгострокову візу типу D

Українцям у Польщі розповіли, як отримати польську національну візу типу D.

Як передає "Хвиля", про це йдеться на сайті multi-viza.

Війна в Україні змусила багатьох людей залишити свої будинки та шукати притулок в інших країнах. Польща стала одним із головних притулків для біженців, які знайшли тут тимчасове чи постійне місце проживання. До того ж, для багатьох українців Польща стала не просто притулком, а й новою можливістю. Тут вони можуть возз'єднатися із сім'ями, знайти роботу, продовжити освіту, розпочати нове життя.

Однак слід звернути увагу, що для тривалого перебування в Польщі з метою роботи або навчання вам потрібна віза типу D (національна віза). Як правило, вона видається терміном до року.

Украинцам начали выдавать визы для работы в Польше

Так, саме віза типу D дозволяє перебувати на території країни весь період дії. При цьому вона може бути одноразовою або призначеною для багаторазового відвідування країни.

Зокрема, польська віза типу D дозволяє:

  • перебувати в країні протягом усього терміну дії візи;
  • перебувати на території країн Шенгенської зони до 3 місяців протягом півроку.

Для отримання національної візи до Польщі самостійно українцям необхідно виконати такі кроки:

  • Знайти найближче до місця проживання консульство Польщі та отримати інформацію про вимоги для отримання візи.
  • Заповнити та надіслати заявку на візу. У заявці потрібно вказати особисту інформацію, мету поїздки, плановані дати поїздки та іншу інформацію, яка може знадобитися для розгляду заявки.
  • Надати необхідні документи. Зазвичай потрібно надати паспорт, фотографії, запрошення з Польщі та інші документи, які можуть підтвердити ваші наміри повернутися до України після поїздки до Польщі.
  • Сплатити консульський збір.
  • Чекати на рішення за заявкою. Зазвичай, заявка розглядається протягом декількох тижнів. Якщо ваша заявка буде схвалена, вам видадуть візу, яка дозволить вам в'їхати до Польщі на певний термін.

Зверніть увагу, що вимоги для отримання національної візи можуть відрізнятися в залежності від мети вашої поїздки та інших факторів.

Як зазначається, національна віза категорії D до Польщі оформляється на розсуд консульства, згідно із законом, консул може розглядати документи до 60 календарних днів.

При цьому існує кілька видів національних віз до Польщі, включаючи:

  • Віза D – для людей, які планують перебування в Польщі понад 90 днів, включаючи студентів, працівників та бізнесменів.
  • Віза на підставі карти поляка - для іноземних громадян, які мають предки, що походять із Польщі або були громадянами Польщі, та які хочуть відвідати країну для знайомства з її культурою чи історією.
  • Віза на підставі шлюбу з громадянином Польщі – для іноземних громадян, які перебувають у шлюбі з громадянами Польщі, які хочуть відвідати або залишитись у Польщі на тривалий період часу.

Раніше українцям у Польщі відповіли, чи можна виїжджати до інших країн Шенгенської зони.

Источник материала
Поделиться сюжетом