20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Усе просто і очевидно": що має зробити влада після перемоги, щоби українці хотіли повернутися?
"Усе просто і очевидно": що має зробити влада після перемоги, щоби українці хотіли повернутися?

"Усе просто і очевидно": що має зробити влада після перемоги, щоби українці хотіли повернутися?

Втім, за прогнозом НБУ, у 2025-2026 роках до країни повернуться 1,2 мільйона людей. І якщо з першою тезою я можу погодитись, то за прогнозами на 2025-2026 роки не був би так упевнений. І справа зовсім не у війні, про неї окремо.

Справа в тому, що й до війни з України щороку виїжджали назавжди люди. Далеко не найгірші люди. Чи не баласт. Робітники, які починали все на голому місці з праці, яка не відповідала їхній кваліфікації. Підприємці, які починали у незнайомій країні бізнес із нуля. Депутатів та чиновників, прокурорських та податківців не бачив, брехати не буду. А ось ті, хто реально тягнув країну та наповнював її бюджет і Пенсійний фонд поїхало багато. Війна лише посилила процес. Повернуться не всі. Багато хто ще не вирішив. А вони тут потрібні не менше, ніж там.

І питання не лише до Нацбанку. Навіть не так. Питання до Верховної Ради, до Кабміну та місцевих рад. Що ви зробите одразу після Перемоги, щоб люди хотіли повернутися? Чи хотіли тут працювати? Адже все так просто та очевидно. Примітивна податкова система з низькими податками та мінімумом адміністрування. Проста, швидка та чесна судова система. Правоохоронна структура, яка займається виключно захистом населення від лиходіїв, а не ловить дівчаток, які роздягаються за гроші перед веб-камерою. Мінімум регламентів, заборон, інспекцій та контролерів.

Тут має бути не «як у Польщі», а набагато краще та зручніше. Не «як у ЄС», а простіше та вільніше. Тоді люди приїдуть. Буде робота, бо відкриватимуться нові підприємства. Або ми навіть після Перемоги отримаємо країну з мінімальним та старіючим населенням, деградуючою медициною та освітою. Перемога стане Пірровою. Дорогі ті, кого вибрав народ. І ті, хто бажає запропонувати свою кандидатуру на виборах після війни.

Ви готові зробити країну такою не у віддаленій перспективі, а із завтрашнього дня. Якщо ні – навіть не пробуйте. Вільна та Незалежна Україна дається нам надто дорогою ціною, щоби все це ви, вибачте, просрали…

Джерело: Sazonov / Official

Источник материала
Поделиться сюжетом