20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Києві завершили зйомки ще одної новели кіноальманаху «Війна очима тварин» - про риб
В Києві завершили зйомки ще одної новели кіноальманаху «Війна очима тварин» - про риб

В Києві завершили зйомки ще одної новели кіноальманаху «Війна очима тварин» - про риб

Історію про рибку Апельсинку знімали зокрема у київському океанаріумі. Раніше героями кіноальманаху стали вовк, корова, білий кролик і орел.

В Києві завершились зйомки ще однієї новели кіноальманаху «Війна очима тварин», автором сценарію та режисером якої став режисер Святослав Костюк. Про це редакцію «Детектора медіа» повідомила компанія Sota Cinema Group, яка з 2022 року працює над створенням кіноальманаху.

Зйомки новели проходили зокрема в київському океанаріумі «Морська казка».

За сюжетом маленька відважна рибка Апельсинка відправляється у велике підводне місто, щоб врятувати кращого друга Колючку, на шляху до якого на неї чекають пригоди й небезпечні сутички з хижими акулами та підступними муренами.

Оператор-постановник новели Володимир Іванов поділився своїми міркуваннями про особливості зйомки підводного світу та його жителів.

«Знімати риб — це як заговорювати стихію. Бо на інших тварин можна хоч якось впливати, принаймні встановити зоровий контакт. Але не з рибами. Це все одно, що нав’язувати волю океану і це дуже ризиковано. Але задача цього фільму про війну та її жахи й несправедливість — викликати у глядача естетичний шок, тому ризик виправданий», — прокоментував Іванов.

Окрім рибок, у центрі історії — звичайна українська родина, роль мами виконала українсько-французька актриса Ольга Коротяєва.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», робота над кіноальманахом «Війна очима тварин» розпочалась навесні 2022 року. Над виробництвом проєкту працюють SOTA Cinema Group та Kleos Art, продюсерами виступили Олег Кохан та Олексій Макухін.

Партнерами проєкту виступають «Агенство США з міжнародного розвитку» (USAID) та соціальна ініціатива Save Pets of Ukraine, яка від початку повномасштабного вторгнення опікується тваринами, що постраждали від війни.

У зйомках взяли участь як українські, так і закордонні режисери. Заплановано створення одинадцяти новел про війну в Україні, які основані на реальних історіях, де головні герої — тварини. Героями кіноальманаху вже стали вовк, корова, білий кролик і орел. 

У лютому 2023 року в рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю показали трейлер та перші три новели альманаху.

Восени 2023-го український актор Андрій Лідаговський («Мої думки тихі») дебютував як режисер на зйомках новели «У нас все нормально», що ввійде до кіноальманаху «Війна очима тварин». 

У грудні минулого року стало відомо, що український режисер Мирослав Слабошпицький та американський актор, володар двох «Оскарів» Шон Пенн зняли у Лос-Анджелесі фінальну новелу кіноальманаху «Війна очима тварин»

Світова прем'єра кіноальманаху «Війна очима тварин» запланована у поточному році в межах одного з міжнародних фестивалів, після чого його побачать глядачі, повідомляє команда проєкту.

Читайте також:

  • 4 травня на Megogo — онлайн-прем’єра фільму Антона Птушкіна «Ми, наші улюбленці та війна»
  • «Людина любляча»: На каналі «Дім» вийшла прем’єра фільму про людей, які рятують тварин на війні
  • Ursa.Media: В Україні запустили нове онлайн-видання — про екологію і вплив на неї російської агресії

Фото надала кінокомпанія Sota Cinema Group

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Кино украинское кино кинопроизводство
Источник материала
Поделиться сюжетом