20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Курській області ППО збила повітряну кулю, запущену з "терористичною метою"
В Курській області ППО збила повітряну кулю, запущену з "терористичною метою"

В Курській області ППО збила повітряну кулю, запущену з "терористичною метою"

Крім кулі ворожа ППО також нібито знищила 3 БпЛА літакового типу. В Міноборони РФ заявили, що протягом ночі Україна атакувала російські регіони із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 "Вампір".

Над територіює Курської області в Росії протиповітряна оборона ЗС РФ виявила і "нейтралізувала" повітряну кулю, яка збиралася атакувати один з об'єктів в регіоні. Про це повідомив губернатор Курщини Роман Старовойт.

"Наші системи ППО знищили над Медвенським районом малорозмірну повітряну кулю, запущену з боку України з терористичною метою. Дякую нашим бійцям за захист неба", — проінформував губернатор.

Він додав, що не тільки куля літала над небом Курської області цієї ночі. Також були виявлені та збиті 3 українські БпЛА літакового типу.

В Мыноборони РФ 9 травня зранку повідомили, що протягом ночі Україна атакувала РФ із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 "Вампір" та безпілотних літальних апаратів літакового типу.

"Черговими засобами ППО було знищено 15 реактивних снарядів та один БпЛА над територією Білгородської області, 2 БпЛА знищено над територією Брянської області та 3 БпЛА – над Курською областю", — йдеться в повідомленні.

Про повітряну кулю "з терористичною метою" в МО РФ не повідомили.

Нагадаємо, що Міністерство оборони РФ відзвітувало про ураження на території України об'єктів енергетики та зазначило, що під вогонь також потрапили інші важливі цілі.

Раніше повідомлялося, що авіаційний експерт Валерій Романенко вважає, що Росія перейшла до нової тактики ведення війни, яку він назвав "безконтактною".

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны