20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні на бакалаврат зареєструвалося рекордно мало абітурієнтів: що відомо
В Україні на бакалаврат зареєструвалося рекордно мало абітурієнтів: що відомо

В Україні на бакалаврат зареєструвалося рекордно мало абітурієнтів: що відомо

Українські випускники коледжів не виявили бажання продовжувати навчання за наступним рівнем. Зокрема, охочих вступити на бакалаврат виявилося лише 31 особа, обравши спеціальність з економіки та управління. 

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти на офіційному сайті. Там зазначили, що вступники могли подати заявки з 19 до 30 квітня. Здобувачі освіти мають скласти єдине фахове вступне випробування для вступу на бакалаврат (БЄФВВ).

Продовжити навчання можна було за фахами 07 "Управління та адміністрування", 20 "Аграрні науки та продовольство", 28 "Публічне управління та адміністрування", 028 "Менеджмент соціокультурної діяльності", 051 "Економіка". 

"У період з 19 до 30 квітня до приймальних комісій закладів вищої освіти мали змогу звернутися вступники на бакалаврські програми, які мають (отримають) диплом молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (НРК5) і планують продовжити навчання за обраними спеціальностями", – йдеться у тексті. 

Пройти тестування з аграрних наук не виявилося охочих загалом. Незважаючи на такі показники, для зареєстрованих учасників буде створено всі умови для реалізації права на вступ, запевняє УЦОЯО. 

12 червня абітурієнти отримають перепустки на іспит, в яких буде вказано дата, час і місце проведення тестування. Основна сесія проходитиме з 24 по 27 червня. Результати вступники отримають до 8 липня. 

УЦОЯО наголосило, що всі здобувачі освіти, які зареєструвалися на проходження БЄФВВ, мають також пройти Національний мультипредметний тест. 

Під час вступу, майбутнім бакалаврам будуть враховуватися конкурсні бали з обох іспитів. 

Раніше OBOZ.UA розповідав, які зміни чекають вищу освіту після рішення Верховної Ради.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом