20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Випускали 60 років: General Motors припинять виробництво знаменитої моделі
Випускали 60 років: General Motors припинять виробництво знаменитої моделі

Випускали 60 років: General Motors припинять виробництво знаменитої моделі

Chevrolet Malibu — останній седан в американській лінійці марки і він програє конкуренцію кросоверам. Знамениту модель випускають із 1964 року і вже зібрали понад 10 мільйонів цих авто.

Седан Chevrolet Malibu знімають із виробництва – останні авто цієї моделі зійдуть із конвеєра у листопаді нинішнього року. Інформацію підтвердили представники концерну General Motors у коментарі виданню The Detroit News.

Підприємство General Motors у Канзасі, де збирають Chevrolet Malibu, зупиниться на модернізацію. Із кінця 2025 року там випускатимуть електромобіль Chevrolet Bolt другого покоління.

Перший Chevrolet Malibu 1964 року
Фото: General Motors

Причина відмови від Chevrolet Malibu відома – класичні седани наразі не користуються попитом, адже покупці віддають перевагу кросоверам. Після припинення випуску Malibu в американській лінійці Chevrolet не залишиться седанів, а єдиними легковими моделями будуть Corvette та Bolt.

Важливо Сімейний електромобіль від General Motors за $25 000 виходить на глобальний ринок (фото)

Chevrolet Malibu цьогоріч відзначає 60-річчя: його випускають з 1964 року і всього виготовили понад 10 мільйонів авто дев’яти поколінь. Спочатку це була задньопривідна спортивна модель із великими V8 під капотом – пропонували версії потужністю до 425-450 сил. Випускали не лише седан, але й універсал, купе та кабріолет.

Chevrolet Malibu 1970 року із 7,4-літровим 450-сильним V8
Фото: Mecum

Поступово модель змінювалася – стала компактнішою, передньопривідною і отримала економічніші чотирьох- і шестициліндрові двигуни, а у останніх поколінь Chevrolet Malibu з’явилися і гібридні варіанти.

До речі, недавно підтвердилася інформація, що в 2025 році припинять випускати Ford Focus.

Також Фокус розповідав, що з виробництва знімуть і Subaru Legacy.

Теги по теме
авторынок
Источник материала
Поделиться сюжетом