20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вже цієї ночі до 3 областей України нагрянуть сильні заморозки
Вже цієї ночі до 3 областей України нагрянуть сильні заморозки

Вже цієї ночі до 3 областей України нагрянуть сильні заморозки

До мінусів опуститься стовпчик термометра на півночі та північному сході країни. Жителям, яких областей, не пощастило, передає 24 Канал.

Погодні аутсайдери

За повідомленням синоптиків, вночі по всій Україні середня температура повітря вночі коливатиметься від 3 до 5 градусів тепла. Винятками стануть Сумщина, Луганщина та Харківщина. Туди навідаються сильні заморозки. Температура вночі становитиме 0 – 3 градусів морозу. Це другий рівень небезпеки.

Загалом завтрашній день мине без опадів. Лише в Сумській та Чернігівській областях вдень місцями можливий невеликий дощ.

Вдень середня температура стрибатиме від 14 до 19 градусів тепла. На півдні та південному заході країни ці цифри вищі – 17 – 22 градуси. У Карпатах стовпчик термометра показуватиме від 10 до 15 градусів тепла.

У Дніпрі різко підніметься рівень води

До 13 травня можливі різкі коливання рівня води в Дніпрі внаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ.

Гідрологи попереджають, що в Києві та Вишгородському, Броварському і Бориспільському районах області рівень води досягатиме й утримуватиметься відміток затоплення заплав і понижених прирічкових територій.

Яким буде травень в Україні

  • За словами метеорологині Віри Балабух, очікується що середня за місяць температура повітря у травніможе бути на 1 – 2 градуси вищою за кліматичну норму на Заході, Півдні та Південному Сході.
  • У міру наближення до літа температура повітря підвищуватиметься і, ймовірно, знову перевищить25 градусів, особливо на Півдні країни.
  • За прогнозами, цьогорічне літо може бути теплим, але не спекотним.
Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом